Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Exclusieve YouTube-content belandt achter betaalmuur’

Geschreven door
Geplaatst op19 oktober 2015, 17:11 CategorieStreamingdiensten

Volgens bronnen uit de industrie zal YouTube straks zelf geproduceerd, exclusief materiaal achter een betaalmuur gaan zetten op het moment dat YouTube het maandabonnement gaat introduceren. Je krijgt dan alleen toegang tot die video’s met zo’n abonnement.

YouTube-video’s achter de betaalmuur?

Er is al maanden veel te doen omtrent het abonnement dat YouTube, waarschijnlijk, deze maand gaat introduceren. Google heeft al aangegeven een abonnement voor YouTube te willen introduceren, maar heeft verder weinig over de dienst losgelaten. Wat we weten is dat we voor een vast bedrag per maand (waarschijnlijk tien euro) onbeperkt video’s kunnen bekijken en muziek kunnen beluisteren, zonder reclames. Zonder abonnement kun je nog steeds YouTube bezoeken natuurlijk, maar dan zie je video’s met advertenties.

Dat is wat we weten. Wat echter al een tijdje in de lucht hangt, is het idee dat Google bepaalde, zelf gemaakte, exclusieve YouTube-content achter die betaalmuur gaat plaatsen, om zo’n abonnement aantrekkelijker te maken. Deze content is dan niet toegankelijk voor de mensen zonder abonnement. Het zou dan in principe alleen om content gaan die YouTube dus zelf heeft gemaakt of gefinancierd. Op moment van schrijven is het nog onduidelijk wanneer het YouTube-abonnement wordt gelanceerd – mogelijk gebeurt dat dit jaar nog.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.