Eerste Netflix-film “Beasts of no Nation” beschikbaar

16 oktober 2015 1 Minuut 7 Reacties
Beasts of No nation Netflix

Vandaag brengt Netflix zijn eerste langspeelfilm uit: Beasts of no Nation. De film draait rond het dramatische verhaal van een kindsoldaat.

Netflix heeft zichzelf al kunnen bewijzen met het uitbrengen van topseries als House of Cards en Orange Is The New Black, vandaag brengt het bedrijf zijn eerste echte langspeelfilm uit: Beasts of no Nation.

Beasts of no Nation is belangrijke stap voor Netflix

Netflix heeft de TV-industrie al grondig doen daveren met zijn unieke manier van distributie, namelijk alle afleveringen van één seizoen op één dag uitbrengen. De internetreus wil zich nu ook een weg in de sterk verzadigde filmindustrie banen met een allereerste langspeelfilm, genaamd Beasts of No Nation.

De film snijdt het zware thema aan van kindsoldaten in West-Afrika. De makers van de film beweren dat ze hem moeilijk aan de man kregen binnen de kringen van Hollywood en de conventionele filmdistributeurs, maar Netflix kwam als reddende engel op dagen en legde zo’n 12 miljoen euro op tafel. In de film staat een 14-jarige jongen centraal die door rebellen verplicht wordt te vechten, onder de leiding van een koelbloedige leider gespeeld door Idris Elba.

De première van de film is vandaag en zoals dat altijd bij Netflix gaat is de film onmiddellijk te streamen. Netflix brengt de film ook uit in enkele bioscopen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, maar verdwijnt over enkele dagen al weer uit de zalen. Dat is echter niet veel meer dan een strategische zet van Netflix, aangezien een film in bioscopen moet spelen om te mogen meedingen naar een Oscar.

Reacties (7)