Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Dolby kondigt eerste Blu-ray Audio disc met Atmos aan

Geschreven door
Geplaatst op15 oktober 2015, 12:30 CategorieBlu-ray

Blu-ray Audio is een formaat dat we eigenlijk nauwelijks in de winkels terugzien. Het werd met veel toeters en bellen aangekondigd maar daarna hebben we er weinig meer van gehoord. Maar, Dolby geeft dit formaat niet zomaar op. Samen met het Choir of King’s College in Cambridge brengt het bedrijf de eerste Blu-ray audio disc met Dolby Atmos op de markt.

1615: Gabrieli in Venice is de eerste Blu-ray Audio disc die voorzien is van Dolby Atmos, het audioformaat dat Dolby eind vorig jaar lanceerde. Simpel gezegd is het een nieuwe surround sound-technologie waarmee audio als een 3D-object in de ruimte wordt gezien. De audio beweegt zich vrij door de ruimte, mede dankzij speakers die zich in het plafond bevinden.

De Blu-ray Audio disc bestaat uit twee schijfjes. De eerste is een Pure Audio Blu-ray disc met 5.1 Dolby TrueHD, 2.0 LPCM 24bit/96kHz en Dolby Atmos. De tweede is een SACD hybride disc, die compatibel is met CD en SACD-spelers. Het idee van de Dolby Atmos-versie is om een live optreden na te bootsen in de huiskamer. Zo moet deze disc ervoor zorgen dat het het gevoel hebt in een kapel naar de muziek te luisteren, waarbij elke zanger en akoestische locatie een duidelijke plek in de ruimte heeft.

 • Delen:

Reacties

 1. Ton Werts
  16 oktober, 2015 om 11:11

  Nooit meer iets gehoord van blu ray audio ?

  Ik heb er honderden…pop/jazz/rock/klassiek enz enz
  Met Dolby Atmos is dit de eerste dat wel en hopelijk volgen er nog meer ( pink floyd, er liggen kansen voor een heruitgave…..)

  • Niek
   17 oktober, 2015 om 18:35

   🙂

 2. Niek
  17 oktober, 2015 om 18:35

  Je bedoelt ‘Queen’ natuurlijk…! 😉

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.