Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Disney werkt aan eigen streamingdienst voor Europa

Geschreven door
Geplaatst op22 oktober 2015, 9:37 CategorieStreamingdiensten

De Walt Disney Company heeft aangekondigd een nieuwe videostreamingdienst te willen lanceren in Europa, te beginnen in Groot-Brittannië. Later volgend jaar zal Disney de dienst introduceren in Spanje, Italië, Frankrijk en Duitsland – Nederland wordt nog niet genoemd.

Walt Disney lanceert eigen videostreamingdienst

In november zal de Walt Disney Company zijn eigen videostreamingdienst gaan lanceren in Groot-Brittanië, genaamd DisneyLife. Deze streamingdienst biedt abonnees toegang tot contentpakketten voor 9,99 pond per maand (omgerekend en afgerond op 13,50 euro per maand). Naast het bekijken van Disney-films en -series, krijgen de abonnees ook toegang tot boeken en liedjes die door Disney zijn gemaakt en uitgebracht. En alle content kan ook nog eens offline bekeken worden, mocht dat nodig zijn.

Voorlopig houdt Disney het wel op Groot-Brittannië met deze plannen. Maar volgend jaar wil het bedrijf de dienst ook gaan introduceren in Spanje, Italië, Frankrijk en Duitsland. Nee, Nederland wordt nog niet genoemd, maar bijvoorbeeld de Verenigde Staten ook nog niet. Helaas zal DisneyLife geen toegang bieden tot films, series en ander materiaal van LucasArts en Marvel, omdat de dienst behoorlijk ‘Disney-achtig’ moet aanvoelen. Wel kunnen gebruikers speciale avatars in Disney-stijl van zichzelf maken voor op de dienst.

Wanneer DisneyLife naar Nederland toe komt, is nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Reacties

  1. plkd
    22 oktober, 2015 om 12:43

    Iedereen wil mee liften op succes van netflix, hebben we nu een overkill aan zenders bij de providers krijgen we dadelijke een overkill aan VOD, van regen in de drup moeten we straks meerdere vod diensten abonneren om films en series te kijken want iedere vod dienst houdt film en serie als exclusief is nu al het geval bij de zwarte tulp bij videoland of house of cards bij netflix.
    Kortom links of rechtsom de consument moet betalen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.