Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

De drie beste nieuwe films en series op Netflix #15

Geschreven door
Geplaatst op9 oktober 2015, 16:00 CategorieStreamingdiensten

Elke week bekijken we de nieuwe films en series die Netflix heeft toegevoegd. Deze week onder andere de spannende Nederlandse film Zwartboek.

Zwartboek

Over Zwartboek zijn de meningen nogal verdeeld. De één vindt het een meesterwerk, terwijl de andere denkt dat het beter had kunnen zijn. Of nou ja, beter – anders. Meer op z’n Verhoevens. Zwartboek is een Nederlandse oorlogsfilm van Paul Verhoeven met in de hoofdrol onder meer Carice van Houten. Zij speelt de Joodse Rachel (maar niet helemaal) die zich aansluit bij het verzet, nadat heel haar familie door de Duitsers is uitgemoord. Als het haar lukt bij de Duitsers te infiltreren, dan duurt het niet lang voordat die haar ontmaskeren.

Road to Perdition

De film Road to Perdition, met in de hoofdrol niemand minder dan Tom Hanks, wordt door veel filmliefhebbers gezien als film van het jaar (2002), ook al kwamen er in dat jaar andere, goede films uit, zoals Minority Report, Signs en Insomnia. Road to Perdition vertelt een warm, maar hard verhaal over een vader die zijn kinderen wil beschermen tegen allerlei kwaden in de wereld, terwijl hij zelf in de onderwereld actief is (ook al was dat geen bewuste keuze). Het levert een spannende film op, die je moeiteloos kunt kijken.

The Bridge (twee seizoenen)

Terug van weggeweest is de serie The Bridge. The Bridge is een Deens-Zweedse tv-misdaadserie die in beide landen speelt en waarin beide talen worden gesproken. De titel verwijst naar de Sontbrug die Denemarken en Zweden verbindt. In het eerste seizoen wordt er een doormidden gezaagd lijk gevonden op de grens tussen Denemarken en Zweden en daardoor moeten de rechercheteams van het Deense Kopenhagen en het Zweedse Malmö nauw samenwerken. De hoofdrolspelers zijn echte tegenpolen van elkaar, wat voor een hoop drama zorgt.

Netflix – een betaalde videostreamingdienst

Netflix is een betaalde videostreamingdienst waar je voor een vast bedrag per maand kunt kijken naar allerlei films en series; onbeperkt, dus zo vaak en zo lang als je wilt. Omdat het aanbod nog wel eens overweldigend kan zijn, proberen we elke week drie goede, opvallende of grappige films en series er tussenuit te pikken, zodat je er lekker voor kunt gaan zitten in het weekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.