Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Cortana is al te gebruiken in New Xbox One Experience

Geschreven door
Geplaatst op9 oktober 2015, 10:32 CategorieGaming

Microsoft gaf aan dat Cortana later dit jaar pas officieel naar NXOE zou komen, maar de digitale assistent is al gevonden door gebruikers. Mocht je al toegang het tot het nieuwe Xbox-dashboard, dan kun jij ook al gebruikmaken van Cortana.

Zo activeer je Cortana in NXOE

Cortana komt naar Xbox One toe in 2016, maar preview-leden van de New Xbox One Experience (NXOE) kunnen de digitale assistent nu al activeren. Een forumbezoeker op de Reddit-website heeft Cortana ontdekt in het nieuwe dashboard. Hoe zulke ontdekkingen vaak worden gedaan is een raadsel, want de manier waarop je haar activeert is niet echt intuïtief. Wil je het voor jezelf uitproberen, volg dan volgende stappen: open de Guide (dubbel tap Xbox-knop), ga je naar instellingen, druk op links en omhoog en dan een paar keer op de a-knop.

cortana-nxoe-meester-wesley-1540x

Vervolgens verandert er links iets op het scherm: bovenin verschijnt namelijk het logo van Cortana. Op hetzelfde moment opent zich rechts het Snap-menu, zoals je kunt zien op de bovenstaande foto’s. Daar doorloop je enkele stappen om Cortana in te stellen en dat is eigenlijk alles. Vanaf nu kun je Cortana oproepen en vragen of het slim is om een paraplu mee naar buiten te nemen, bijvoorbeeld. In mijn geval gaf Cortana aan dat dat een goed idee is (ook al bestaat er een buienkans van twintig procent vandaag, maar dat terzijde).

Lees in onze uitgebreide achtergrondartikel wat je onder meer van het nieuwe dashboard op Xbox One kunt verwachten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.