Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Cambridge Audio lanceert G5 bluetooth-speaker

Geschreven door
Geplaatst op14 oktober 2015, 17:35 CategorieLuidsprekers

Cambridge Audio heeft deze week een nieuwe bluetooth-speaker aan het assortiment toegevoegd. De fabrikant komt met de G5, een compacte speaker met een elegante behuizing die is opgebouwd uit leer en metaal. Daarbij produceert de G5 volgens Cambridge een geluidskwaliteit die voor een bluetooth-speaker ongehoord is in deze prijsklasse.

Cambridge Audio G5

De behuizing is niet alleen opgebouwd uit luxueuze materialen maar ook akoestisch aangepast. Het gebruik van inerte, stijve materialen, het aanbrengen van verstevigingsribben en het monteren van de luidsprekereenheden in aparte, afgesloten  behuizingen moeten een trillingsvrije en helderen weergave garanderen.

De speaker is voorzien van onder meer bluetooth aptX met NFC en ondersteuning voor AAC-bestanden waardoor je nagenoeg alles kunt afspelen. De behuizing is, gezien het aantal drivers compact (121mm x 270mm x 55mm) te noemen. De midden/hoog-units zijn 2 x 30 mm, een speciale 60 mm subwoofer wordt aangevuld met twee passieve laagradiatoren waardoor ‘’kamervullend’’ geluid voortgebracht wordt. In plaats van de veelal toegepaste ‘afsnijtechnologie’ is de G5 voorzien van een speciale EQ instelling voor elke volumestap.

Cambridge-Audio-G5-2

De accu van de G5 werkt minstens 14 uur bij het hogere ‘party-niveau’ ( (73db @ 1M) en meer dan 20 uur bij een ‘’normaal’’ geluidsniveau (70dB). Smartphones en tablets kunnen met behulp van de aanwezige usb-aansluiting opgeladen worden. Een tweede luidspreker kan aangesloten worden voor nog meer geluid.

Prijs en beschikbaarheid

De G5 is verkrijgbaar in goud gecombineerd met wit leer en revolverzwart met zwart leer. De adviesprijs bedraagt 299 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.