Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Cambridge Audio introduceert TVB2 soundbar

Geschreven door
Geplaatst op14 oktober 2015, 18:06 CategorieLuidsprekers

Cambridge Audio kondigt vandaag verschillende nieuwe audioproducten aan. Naast de G5 bluetooth-speaker komt het bedrijf met zijn eerste soundbar; de TVB2 soundbar. Deze moet de geluidskwaliteit van flatscreen tv’s drastisch verbeteren.

Cambridge Audio TVB2 soundbar

De nieuwe TVB2 soundbar van Cambridge Audio is volgens de fabrikant door een ‘uitputtend’ ontwikkelingsproces gegaan. Verspreid over vele maanden werden honderden uren besteed aan testen, verfijnen en luisteren waardoor het resultaat indrukwekkend moet zijn. De soundbar staat voor gebruikersvriendelijk met een hoogwaardig, gebalanceerd geluid en een vormgeving die in elk interieur moet passen.

Cambridge_Audio_TBV2

Flatscreen tv’s worden almaar dunner waardoor er geen ruimte meer is om goed klinkende luidsprekers te monteren met een vlak en levenloos geluid als resultaat. De Cambridge TVB2 is daarvoor de oplossing en moet een krachtige en realistische weergave met goed verstaanbare dialogen bieden. Het ontwerp is zodanig dat de TVB2 zowel voor de tv geplaatst kan worden als aan de aan de muur.

Ondanks het bescheiden formaat biedt de TVB2 een volledig kamerbreed geluid. Daartoe zijn twee 4e generatie BMR drivers gemonteerd, die onder andere ook toegepast worden in Cambridge’s Aeromax luidspreker. Met 120Watt klasse D versterking presteren deze BMR units optimaal. De lage tonen moeten met ‘’punch’’ weergegeven worden door een aparte subwoofer met een 10 cm diameter. Dit alles moet zorgen voor een kamervullend en breed geluid.

Cambridge_Audio_TBV2-2

Ook het gebruiksgemak van de TVB2 is belangrijk. Er wordt een ‘lerende’ afstandsbediening meegeleverd en ook in een energiezuinige ‘auto power off’’ modus is voorzien. Door de drie HDMI-ingangen (alledrie met 4K doorgifte) en een HDMI ARC-uitgang kunnen veel apparaten aangesloten worden via één kabel.

Door de aanwezigheid van een 4.0 Bluetooth-aansluiting werkt de soundbar ook met smartphones, tablets en computers. Pairing kan eenvoudig via NFC. Als extra zijn er nog enkel digitale en analoge ingangen aanwezig voor apparatuur die niet draadloos is. Met vier instelbare equalizermodi (TV, Muziek, Film en Stem) kan het geluid aan de eigen smaak aangepast worden.

Prijs en beschikbaarheid

De TVB2 soundbar van Cambridge Audio moet binnenkort in de winkels liggen voor een adviesprijs van 499 euro.


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.