Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

BenQ lanceert nieuwe home cinema-projectoren

Geschreven door
Geplaatst op9 oktober 2015, 16:02 CategorieProjectors

BenQ introduceert met de W2000 en W3000 twee nieuwe high-performance Full HD-projectoren voor het home cinema-systeem. De W2000 en W3000 zijn dankzij BenQ CinematicColor uitgerust met een professionele technologie voor een continue kleurechte weergave van films in hoge resolutie (Full HD, 1080p). Hierbij wordt de Rec. 709 HDTV-standaard ondersteund, die kleuren weergeeft zoals de regisseur ze bedoeld heeft.

De DLP-technologie moet zorgen voor een contrastverhouding van 15.000:1 en 10.000:1 en 2000 ANSI lumen. Om ervoor te zorgen dat de beeldoverdracht altijd trillingsvrij plaatsvindt, past BenQ de triple-flash-technologie toe, waarbij een film met 144 Hz wordt geprojecteerd. Bovendien kunnen de beeld- en kleurprestaties met de ISF-kalibratie (Imaging Science Foundation) op de omgevingsomstandigheden worden afgestemd. Zowel de W2000 als de W3000 bieden ondersteuning voor de Rec. 709 HDTV-standaard voor een kleurenreproductie met hoge resolutie. De nieuwe BenQ-projectoren gebruiken hiervoor een 6-segments kleurenwiel (RGBRGB) met afgestemde kleursegmenten en een nieuw soort laag.

De frame-interpolatietechnologie voegt in actievolle reeksen 36 geïnterpoleerde frames toe aan de videostream en genereert daarmee videobeelden met 60 frames per seconde. Het beeld wordt vloeiender en gedetailleerder wanneer actiemomenten snel tussen verschillende situaties heen en weer springen. BenQ past bij de W2000 en W3000 de nieuwe AudioEnhancer-technologie toe. Deze combineert verschillende concepten die ook in de bioscoop worden toegepast. Zo zijn de luidsprekers bijvoorbeeld ondergebracht in nauwkeurig afgestemde resonantiekamers. Door de Sound-Engine van MaxxAudio worden audiosignalen digitaal verwerkt.

BenQ-W3000

De opstelling en instelling van deze nieuwe projectorserie zijn eenvoudig dankzij de talrijke comfortfuncties. Met de twee projectoren kunnen grote beelden al vanaf een korte afstand van 2,5 meter worden geprojecteerd tot een beelddiagonaal van 2,5 meter. Met de Big Zoom-functie pas je het beeldformaat aan de grootte van de kamer aan. De verticale Lens Shift en bij de W3000 gecombineerde H/V Lens Shift verschuift de beeldpositie op een eenvoudige manier, zonder de projector zelf te verplaatsen. Via de MHL-poort kunnen mobiele apparaten zoals smartphones of tablets rechtstreeks op de projector worden aangesloten.

Wie naast dit alles op zoek is naar een projector met een draadloze overdracht kan kiezen voor de optionele WFHD-kit van BenQ. Met de Wireless Kit is een wirwar van kabels verleden tijd en kunnen videobronnen zoals Blu-ray-speler, spelcomputer of pc ook zonder HDMI-kabel op de projector worden aangesloten. De Wireless Kit zorgt voor een overdracht van content met 1080p naar de projector, zelfs in 3D. De optionele WFHD-kit is in de handel verkrijgbaar voor een prijs van 399 euro.

De projectoren hebben een projectie-oppervlak van max. 300 inch zijn vanaf oktober in de handel verkrijgbaar. De W2000 voor een prijs van 1.299 euro en de W3000 voor 1.799 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.