Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Bang & Olufsen introduceert BeoLab 90 vloerstaande luidspreker

Geschreven door
Geplaatst op7 oktober 2015, 14:13 CategorieLuidsprekers

Binnenkort is Bang & Olufsen negentig jaar oud. Zoiets moet gevierd worden, vinden ze in thuisbasis Struer, en hoe anders dan met een spectaculaire, zoniet ultieme, luidspreker? Het eindresultaat is de BeoLab 90, een speaker zoals je volgens de fabrikant nog nooit gezien of gehoord hebt.

De BeoLab 90 is gigantisch – 1,25 meter hoog – en weegt 135 kg per stuk. Het ziet er wat bizar uit: geen rechthoek zoals de meeste speakers, maar hoekig, helemaal bekleed met akoestische stof op een subtiele wireframe van aluminium en een eiken paneel aan de voet na, en zonder duidelijke voorkant. Geen toeval dat, want deze luidspreker heeft een onwaarschijnlijk aantal drivers die naar verschillende kanten wijzen. De BeoLab 5 wist met zijn akoestische lens geluid al heel breed de kamer in te sturen, maar de BeoLab 90 gaat een heel stapje verder.

Opvallend zijn zijn de vormen van de speaker. De BeoLab 90 is een kast uit één stuk. Dankzij de vorm moet het niet uitmaken waar je staat: in 360 graden om de speaker moet het geluid goed blijven. Verder is er ook ‘Beam Width Control’, daarmee stuur je geluid naar een bepaalde plek in de kamer. Elke speaker heeft 18 drivers, zeven tweeters, zeven midranges en vier woofers, die worden aangedreven door 18 versterkers. De maximale output van alle componenten is 8200 watt. Hij zou daarmee de meest krachtige speaker voor thuis zijn.

Op 17 november bestaat het bedrijf 90 jaar en vanaf die datum zijn de nieuwe speakers te koop. Ze zijn echter vooral om naar te kijken in de winkel, want kopen is er voor weinigen bij. Ze kosten 34.990 euro. Vanaf eind december worden de eerste leveringen verwacht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.