Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Aurous: de Popcorn Time voor muziek

Geschreven door
Geplaatst op13 oktober 2015, 18:44 CategorieStreamingdiensten

Sinds vandaag is de Popcorn Time voor muziek gelanceerd op internet, genaamd Aurous. Dat is een programma waarmee je gratis muziek luistert. Het is geen lege manier om muziek te beluisteren, aangezien je muziek downloadt en vaak ook uploadt.

Dit is Aurous, een gratis alternatief voor muziek streamen

Voor films heb je Popcorn Time en voor muziek nu Aurous. Aurous is een gratis te downloaden applicatie voor pc, OSX en Linux en biedt gebruikers toegang tot honderdduizenden nummers, geheel voor niets. De interface lijkt op die van Spotify, waardoor sommige gebruikers zich waarschijnlijk meteen thuis zullen voelen. Met Aurous stream je de muziek naar je computer toe. Muziek beluisteren via Aurous is wel illegaal, aangezien je niet alleen de muziek downloadt, maar vaak ook uploadt – net zoals bij Popcorn Time het geval is met films en series.

Naast de basale mogelijkheid muziek te kunnen streamen, biedt Aurous ook een ervaring aan waarbij reclames nooit zomaar je scherm zullen bedekken of iets dergelijks. Aurous ondersteunt FLAC, WAV, OGG, OPUS en zelfs WebA en is zelfs via een api aan te passen door de gebruiker. Of dit programma een succes wordt, valt nog te betwijfelen, ondanks zijn gratis karakter. Inmiddels is de muziekindustrie erin geslaagd het gros van de muziekliefhebbers te laten betalen voor hun muziek, omdat het immers ten koste gaat van de artiest.

Zet daar een gezichtloze filmstudio tegenover of het soms magere aanbod van een videostreamingdienst als Netflix en je begrijpt waarom Popcorn Time wel in korte tijd een groot succes is geworden.

 • Delen:

Reacties

 1. Audiofreak1
  13 oktober, 2015 om 19:17

  Website is al offline, of iedereen zit erop?

  • Fred
   13 oktober, 2015 om 19:21

   Kan zijn dat je ff moet wachten. Duurde bij mij net ook even, maar kwam er uiteindelijk op.

 2. Harry Hol
  14 oktober, 2015 om 11:08

  “Helemaal legaal is het natuurlijk niet, maar het kan wel de drempel verlagen gebruik te maken van een streamingdienst.”

  Wat een onzin argument. Spotify heeft een gratis versie. Hoe veel lager moet de drempel? Best heel slecht dat sites zoals deze hun best doen om illegale diensten te promoten.

  • Martijn Chel
   14 oktober, 2015 om 13:03

   Nou nou.. promoten en nieuws brengen is natuurlijk wel iets anders.

   • Harry Hol
    14 oktober, 2015 om 14:10

    En het verschil is…?

   • Harry Hol
    14 oktober, 2015 om 14:12

    Even voor de duidelijkheid: het nieuws is ‘er is nog een dienst om illegaal muziek te downloaden’. Wat hier staat is ‘mwah is niet zo erg als je dat doet en hier is de link’. Dat is nogal wat.

   • Wesley Akkerman
    14 oktober, 2015 om 14:39

    Harry, je hebt gelijk. Ik heb het niet goed verwoord, maar het was allerminst een argument om de dienst te gebruiken in plaats van een legaal alternatief.

    Over de opmerking die je er tussenuit haalde: daar had ik wat meer over moeten uitweiden. Als je kijkt naar de hoeveelheid reclame in Aurous en dat vergelijkt met de hoeveelheid reclame in Spotify, dan zit daar nogal een verschil in. En dat verschil had mogelijk de drempel kunnen verlagen om een gratis muziekstreamingdienst uit te proberen, om te zien of zo’n dergelijke dienst bij jou past, voordat je overstapt naar een abonnement dat geld kost.

    Nogmaals: illegale diensten promoten doen we hier niet.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.