Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Apple Music volgend jaar te bedienen met Siri op Apple TV

Geschreven door
Geplaatst op29 oktober 2015, 11:16 CategorieMediaspelers

Apple TV-bezitters die Apple Music op hun mediaspeler gebruiken kunnen ondersteuning voor Siri verwachten in het volgende jaar. Of dit ook voor Nederland geldt, is op moment van schrijven nog onduidelijk. Siri wordt namelijk nog niet in ons land ondersteund.

Siri helpt je met het opzoeken van muziek binnen Apple Music

Wanneer is nog niet precies duidelijk, maar vanaf volgend jaar is het mogelijk om Apple Music te bedienen met hulp van Siri, op je Apple TV-mediaspeler. Dat betekent dus dat wanneer je Apple Music op de nieuwe Apple TV gebruikt, je in staat bent tegen Siri te praten zoals je dat ook op je smartphone of tablet zou doen. Je geeft aan wat je horen wil en Siri doet daarna het werk voor je. Consumenten in Noord-Amerika zijn al in staat de digitale assistent te gebruiken voor het opzoeken van bijvoorbeeld films.

Helaas is op moment van schrijven onduidelijk of het jaar 2016 ook geldt voor Nederland. Op dit moment is het namelijk zo dat Siri nog helemaal niet wordt ondersteund in Nederland (of België), dus tasten we voorlopig nog in het donker over deze ontwikkeling. Maar in een jaar kan er natuurlijk veel gebeuren en kan het zomaar zijn dat we inderdaad de Siri-ondersteuning krijgen op de Nederlandse Apple TV, zoals de Amerikanen dat op dit moment ook hebben. Maar totdat Apple dit zelf aankondigt, is helaas niets zeker.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.