Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Apple Music heeft 6,5 miljoen betalende abonnees

Geschreven door
Geplaatst op20 oktober 2015, 10:00 CategorieStreamingdiensten

De bestuursvoorzitter van Apple, Tim Cook, heeft laten weten hoeveel abonnees Apple Music momenteel heeft en hoeveel daarvan betalen. In totaal heeft Apple Music vijftien miljoen luisteraars, waarvan nog niet de helft betaalt voor de muziekstreamingdienst.

6,5 miljoen betalende abonnees voor Apple Music

Tim Cook, de bestuursvoorzitter van Apple, heeft laten weten hoeveel luisteraars Apple Music momenteel heeft en hoeveel mensen daarvan daadwerkelijk betalen voor het abonnement van de muziekstreamingdienst. Op dit moment heeft Apple Music vijftien miljoen gebruikers, waarvan 6,5 miljoen nu betalen. Dat betekent dat 8,5 miljoen mensen nog steeds gebruikmaken van de gratis luisterperiode van drie maanden. Apple Music’s grootste concurrent, Spotify, heeft momenteel twintig miljoen betalende luisteraars en in totaal 75 miljoen gebruikers.

Apple Music werd eind juni gelanceerd. Oktober is dus de eerste maand waarin Apple Music-gebruikers geld moeten betalen voor de muziekstreamingdienst. Onduidelijk is hoeveel van die 6,5 miljoen mensen simpelweg zijn vergeten het ‘automatisch betalen’-vinkje uit te zetten en hoeveel er bewust voor gekozen hebben; kijk je puur naar de cijfers, dan kan Apple Music wel een geduchte concurrent van Spotify gaan worden. In augustus liet Apple nog weten elf miljoen luisterende gebruikers te hebben in totaal.

Apple Music heeft een abonnement voor één persoon voor 9,99 euro per maand. Je kunt er ook voor kiezen een abonnement voor zes personen af te sluiten, dat kost je 14,99 per maand.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.