Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Xbox One en PlayStation 4 krijgen nog opvolgers’

Geschreven door
Geplaatst op9 september 2015, 12:24 CategorieGaming

Volgens Robbie Bach, voormalig hoofd van de Xbox-afdeling binnen Microsoft, krijgen de PlayStation 4 en Xbox One nog een opvolger. Volgens Bach zijn de consoleboeren nog niet klaar met een dedicated gaming-apparaat.

‘Opvolgers voor Xbox One en PlayStation 4 onvermijdelijk’

Als we Robbie Bach, het voormalige hoofd van Xbox, mogen geloven, dan krijgen we over een aantal jaar nog een opvolger op zowel de Xbox One en PlayStation 4, die we voor het gemak even Xbox Two en PlayStation 5 noemen (al zal Xbox Two nooit de naam worden van een nieuwe Xbox-spelcomputer, terwijl PlayStation 5 wel aannemelijk klinkt). Bach is van mening dat de opvolgers onvermijdelijk zijn en dat de huidige generatie spelcomputers niet de laatste zijn die op de markt uitkomen, zo laat hij weten in een interview.

Ondanks zijn uitspraak en gedachten, zou Bach niet weten hoe Microsoft nog zijn apparaat zou kunnen verbeteren. Bach denkt dat de volgende Xbox in elk geval geen fysieke media gaat afspelen – een idee dat Microsoft al wilde doorvoeren met de Xbox One, maar dat niet gedaan heeft vanwege de negatieve feedback van het internet. Mochten er nog opvolgers aankomen, dan zouden die spelcomputers in elk geval geoptimaliseerd moeten worden voor 4K-content, is dan weer onze mening, omdat de huidige consoles dat niet aankunnen.

Ook liet Bach zich alvast uit over de mogelijkheid dat Apple met de nieuwe Apple TV de gamemarkt wil veroveren. De oud-Xbox-baas denkt niet dat het een deuk in het marktaandeel van Xbox of PlayStation zal maken.

 • Delen:

Reacties

 1. ZWValandil
  09 september, 2015 om 21:22

  Goh meen je dat nou? Dat weet toch iedereen.

  Fysieke media zal blijven. Er zijn teveel plekken in de wereld met traag internet en data limieten.

 2. Rudolf
  09 september, 2015 om 22:27

  Fysieke media is leuker, maar toch denk ik dat veel spellen in de toekomst via downloaden worden aangeboden. Yakuza 5 bijv. voor de PS3 – zal niet op schijf komen. Langzaam maar zeker gaat het die kant op…

 3. ZWValandil
  10 september, 2015 om 9:20

  Het is niet zo zeer leuker, maar heb liever mijn grote games fysiek.

  Probleem is dat in veel landen er een data limiet is en niet snel genoeg internet.
  Dit zal een hoop problemen geven en zal de verkopen zeker schaden.
  Mensen hebben liever iets fysieks in handen.
  Wat als de servers gesloten worden?
  Dan ben je jou games kwijt.
  Zie liever een digitale download bij de fysieke disk die aan elkaar gekoppeld zijn op bv je account.

 4. jurgen
  12 maart, 2016 om 13:41

  ben het met iedereen eens…
  een “echte” game wil ik fysiek!
  Niet eerst de legale download afwachten ect,dan kan ik het net zo goed downloaden.
  wat ik niet wil.

  • jurgen
   12 maart, 2016 om 13:42

   Dan kan ik het net zo goed ILLEGAAL downloaden,wat ik niet wil

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.