‘Xbox One en PlayStation 4 krijgen nog opvolgers’

09 september 2015 1 Minuut 5 Reacties
xbox-one-playstation-4

Volgens Robbie Bach, voormalig hoofd van de Xbox-afdeling binnen Microsoft, krijgen de PlayStation 4 en Xbox One nog een opvolger. Volgens Bach zijn de consoleboeren nog niet klaar met een dedicated gaming-apparaat.

‘Opvolgers voor Xbox One en PlayStation 4 onvermijdelijk’

Als we Robbie Bach, het voormalige hoofd van Xbox, mogen geloven, dan krijgen we over een aantal jaar nog een opvolger op zowel de Xbox One en PlayStation 4, die we voor het gemak even Xbox Two en PlayStation 5 noemen (al zal Xbox Two nooit de naam worden van een nieuwe Xbox-spelcomputer, terwijl PlayStation 5 wel aannemelijk klinkt). Bach is van mening dat de opvolgers onvermijdelijk zijn en dat de huidige generatie spelcomputers niet de laatste zijn die op de markt uitkomen, zo laat hij weten in een interview.

Ondanks zijn uitspraak en gedachten, zou Bach niet weten hoe Microsoft nog zijn apparaat zou kunnen verbeteren. Bach denkt dat de volgende Xbox in elk geval geen fysieke media gaat afspelen – een idee dat Microsoft al wilde doorvoeren met de Xbox One, maar dat niet gedaan heeft vanwege de negatieve feedback van het internet. Mochten er nog opvolgers aankomen, dan zouden die spelcomputers in elk geval geoptimaliseerd moeten worden voor 4K-content, is dan weer onze mening, omdat de huidige consoles dat niet aankunnen.

Ook liet Bach zich alvast uit over de mogelijkheid dat Apple met de nieuwe Apple TV de gamemarkt wil veroveren. De oud-Xbox-baas denkt niet dat het een deuk in het marktaandeel van Xbox of PlayStation zal maken.

Reacties (5)