Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Volgende Apple TV wordt krachtiger, maar krijgt geen 4K’

Geschreven door
Geplaatst op7 september 2015, 10:31 CategorieMediaspelers

Volgens de laatste geruchten krijgt de nieuwe Apple TV de A8-processor, maar zal de mediaspeler niet in staat zijn 4K-content af te spelen. Mogelijk wordt de nieuwe Apple TV op woensdagavond Nederlandse tijd aangekondigd tijdens een Apple-presentatie.

Gerucht: Apple TV krijgt A8-processor, maar geen 4K-0ndersteuning

Hoe dichter we bij een Apple-evenement komen, hoe hardnekkiger de geruchten worden. Zo zijn er vandaag al nieuwe geruchten te lezen over de iPhone 6s Plus en de iPad Pro op Tablets Magazine en zijn we ook nog een gerucht over de nieuwste versie van de Apple TV tegengekomen. Naast het feit dat die mediaspeler een stuk duurder zou moeten worden en meer gericht zou worden op gaming, mede dankzij de mogelijke introductie van een Wii Remote-achtige controller, zou het ook een A8-chip moeten krijgen onder de motorkap.

Dat is dezelfde chip die we vinden in de iPhone 6 en iPhones 6 Plus, eentje die in staat is goede prestaties af te leveren dankzij software die er perfect gebruik van maakt. Mocht de A8-chip in de Apple TV komen te zitten, dan kunnen de restricties worden losgelaten; in de iPhone houdt Apple de processor nog tam, vanwege energiebesparing, maar wanneer de chip in de mediaspeler van het bedrijf zit, en dus constante energietoevoer heeft, kan het pas echt laten zien wat het in huis heeft. Gelukkig krijgt deze Apple TV dan ook zijn eigen App Store.

Hoe goed die prestaties ook zullen zien, mogelijk speelt de Apple TV geen 4K-content af. Wanneer de Apple TV-mediaspeler uitkomt, dan verschijnt die waarschijnlijk in twee varianten: een model met 8GB aan opslagruimte (149 dollar) en 16GB aan ruimte (199 dollar). Hopelijk horen we woensdagavond meer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.