UHD Alliance werkt aan ‘Premium’ certificaat voor Ultra HD tv’s

10 september 2015 1 Minuut 2 Reacties
UHD-premium

Wat een 4K Ultra HD tv is weten we inmiddels en dat hier een minimale resolutie aanhangt mag ook duidelijk zijn. Maar, het wordt weer een stuk lastiger nu ook HDR een rol van betekenis gaat spelen. De UHD Alliance wil daarom duidelijkheid gaan scheppen middels een 'premium' certificaat voor Ultra HD tv's.

De UHD Alliance is een organisatie die bestaat uit fabrikanten, filmstudio’s, distributeurs en andere bedrijven binnen de tv- en filmindustrie. Deze organisatie gaat voor duidelijkheid voor de consument en breed geaccepteerde standaarden. Een nieuw initiatief van de UHD Alliance is een premium certificaat voor Ultra HD tv’s die voldoen aan de hoogste eisen en voorzien zijn van de nieuwste technieken.

Het premium certificaat moet middels een speciaal programma afgegeven worden aan tv’s die aan de hoge eisen voldoen en deze modellen krijgen dan ook een speciaal logo. Dit is goed nieuws voor ons als consumenten want er wordt weer met allerlei termen gegooid en overal worden logo’s opgeplakt. Nu High Dynamic Range helemaal hot is zien we dan ook dat verschillende fabrikanten firmware-updates uitrollen om eerder gelanceerde modellen HDR-compatibel te maken. Echter, deze tv’s kunnen dan misschien een HDR-signaal lezen maar beschikken niet over de benodigde hardware om het ook daadwerkelijk in HDR weer te geven. Met het premium certificaat moet het kaf van het koren gescheiden worden.

Reacties (2)