Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

UHD Alliance werkt aan ‘Premium’ certificaat voor Ultra HD tv’s

Geschreven door
Geplaatst op10 september 2015, 11:51 CategorieLcd en led tv's

Wat een 4K Ultra HD tv is weten we inmiddels en dat hier een minimale resolutie aanhangt mag ook duidelijk zijn. Maar, het wordt weer een stuk lastiger nu ook HDR een rol van betekenis gaat spelen. De UHD Alliance wil daarom duidelijkheid gaan scheppen middels een ‘premium’ certificaat voor Ultra HD tv’s.

De UHD Alliance is een organisatie die bestaat uit fabrikanten, filmstudio’s, distributeurs en andere bedrijven binnen de tv- en filmindustrie. Deze organisatie gaat voor duidelijkheid voor de consument en breed geaccepteerde standaarden. Een nieuw initiatief van de UHD Alliance is een premium certificaat voor Ultra HD tv’s die voldoen aan de hoogste eisen en voorzien zijn van de nieuwste technieken.

Het premium certificaat moet middels een speciaal programma afgegeven worden aan tv’s die aan de hoge eisen voldoen en deze modellen krijgen dan ook een speciaal logo. Dit is goed nieuws voor ons als consumenten want er wordt weer met allerlei termen gegooid en overal worden logo’s opgeplakt. Nu High Dynamic Range helemaal hot is zien we dan ook dat verschillende fabrikanten firmware-updates uitrollen om eerder gelanceerde modellen HDR-compatibel te maken. Echter, deze tv’s kunnen dan misschien een HDR-signaal lezen maar beschikken niet over de benodigde hardware om het ook daadwerkelijk in HDR weer te geven. Met het premium certificaat moet het kaf van het koren gescheiden worden.

 • Delen:

Reacties

 1. Peter vb
  11 september, 2015 om 13:50

  Beetje jammer voor iedereen die al een 4K scherm heeft. Zullen er maar weinig zijn die de juiste specificaties hebben.

 2. Peter vb
  22 september, 2015 om 13:04

  Heb net bij een collega site van je gekeken en las een interview met de baas van de UHD Alliance en die verteld doodleuk dat alleen 4k geen verschil maakt met 2K. Dus je ziet het nauwelijks en zeker niet bij bewegende beelden. Maar in HDR is hij wel overtuigd. Vind dat hier best eens kritisch naar gekeken mag worden. Zijn toch veel mensen met een 4K scherm die geen HDR hebben die als ik die beste man mag geloven waarschijnlijk teleurgesteld zullen zijn met hun 4k speler. Wanneer we de advertenties van vorig jaar lezen beloofden ze heel wat anders. Op Amerikaanse sites als Amazon luid er best veel kritiek hier op. Om over de advertenties van Samsung nog maar te zwijgen waar klip en klaar staat ‘ook voor de toekomst’.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.