Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Twitch laat gebruikers straks direct video’s uploaden

Geschreven door
Geplaatst op28 september 2015, 10:04 CategorieGaming

Het live gamestreaming-platform Twitch heeft aangekondigd dat gebruikers straks in staat zijn direct video’s te uploaden naar de website. Dat betekent dat Twitch officieel de aanval inzet op het businessmodel van YouTube, die andersom hetzelfde doet bij Twitch.

Twitch zet de aanval in op YouTube

Twitch zet de aanval in op YouTubes gaming business. Het bedrijf heeft namelijk aangekondigd dat streamers straks ook in staat zijn direct een video te uploaden naar het platform, zodat er een ware 24/7-ervaring kan worden aangeboden. Dit is natuurlijk nieuw voor Twitch, een website die groot geworden is het met live streamen van content, voornamelijk games. Wanneer de nieuwe feature beschikbaar is, is nog niet helemaal duidelijk. In een persbericht noemt Twitch alleen het jaar 2016, dus het kan nog enkele maanden duren.

Vorige maand nog lanceerde YouTube een nieuwe live gamestreamingdienst, in de vorm van YouTube Gaming: via dat platform zijn gebruikers in staat om live streams te bekijken van videogames, in zestig frames per seconde (!), evenals content zoals de Let’s Plays, waarbij gamers gaan zitten en spelen en hun gamingmomenten opnemen en uitzenden op een later moment. Dat was YouTubes zet om achter de gaming business van Twitch te gaan en nu zien we dus het tegenovergestelde gebeuren. Dit zorgt voor spannende ontwikkelingen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.