Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Twitch komt met eigen applicatie voor PlayStation 4

Geschreven door
Geplaatst op27 september 2015, 10:00 CategorieGaming

Streamingdienst Twitch heeft aangekondigd druk bezig te zijn met een eigen applicatie voor de Playstation 4 die gebruikers in staat stelt om livestreams mee te volgen.

Twitch zet volledig in op PlayStation

Het delen van gameplay, aan de hand van filmopnames en screenshots, heeft een belangrijke functie gekregen in Sony’s laatste console. Op elke DualShock 4 controller staat een “Share”-knop, en in het menu van de PlayStation kan je live meekijken hoe anderen gamen aan de hand van Twitch. Het was tot heden echter niet mogelijk om via de app van Sony ook naar streams van andere platformen, zoals Xbox en PC, te kijken. Daar zal nu verandering in komen.

Twitch, de populairste site voor het streamen van games, heeft laten weten volop bezig te zijn met het ontwikkelen van een eigen applicatie voor Sony’s PlayStation. Niet alleen de PlayStation 4 maar ook zijn voorganger, de PS Vita en PlayStation TV krijgen spoedig een Twitch-app. Wanneer de app beschikbaar wordt gesteld, eind dit jaar, zal je hem kunnen vinden in de PlayStation Store. Voor de Xbox One is er al langer een Twitch-applicatie verkrijgbaar. Recent kwam Twitch nog in het nieuws omdat het zijn partners verbiedt ook te streamen via YouTube Gaming.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.