Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Technics introduceert OTTAVA SC-C500 all-in-one hifi-systeem

Geschreven door
Geplaatst op2 september 2015, 20:49 CategorieLuidsprekers

Technics heeft vandaag een nieuw alles-in-één hifi systeem aangekondigd: de OTTAVA SC-C500. De nieuwste toevoeging aan het assortiment hifi systemen van Technics combineert een SU- C501 CD stereo versterker met krachtige OTTAVA-luidsprekers en audio ondersteuning in hoge resolutie.

Technics OTTAVA SC-C500

Technics heeft zijn jaren aan ervaring met engineering en een paar van de meest geavanceerde technologieën voor home audio ingezet om de ultieme compacte netwerk-stereo versterker met cd-speler te creëren. In de meervoudige SU-C501 zijn veel van de componenten van Technics verwerkt, zoals de JENO Engine, LAPC en de batterij gestuurde klokgenerator.

De OTTAVA SU-C501 is klein en daarmee perfect voor huizen en appartementen met weinig ruimte. Het nieuwe alles-in-één systeem van Technics maakt het mogelijk om vanaf allerlei bronnen en apparaten te genieten van muziek van de allerhoogste geluidskwaliteit. Of het nu gaat om netwerkaudio met hoge resolutie, een cd, een USB-geheugenstick, USB-DAC of een smartphone, de bediening is eenvoudig en efficiënt met de nieuwste smartphone-app van Technics.

Het OTTAVA-luidsprekersysteem heeft twee symmetrisch geplaatste woofers om kast-trillingen te verminderen, en een spiraalvormige akoestische poort, voor een rijke, krachtige bas die de ruimte vult. Naast een robuuste bas levert het luidsprekersysteem ook hoogwaardige prestaties in een groot audiobereik. Geluidsgolven gedragen zich anders bij verschillende pitches. Daarom zijn in de OTTAVA-luidsprekers verschillende technologieën geïmplementeerd voor hoge en lage frequenties. Geluiden met een lage of gemiddelde frequentie worden door een reflector verstrooid, voor helderheid en resonantie, terwijl de tweeters in een meerhoekse configuratie zijn geplaatst voor scherpe, nauwkeurige geluiden met een hoge frequentie. De luidsprekerkast heeft niet alleen een stijlvolle afwerking maar voorkomt ook nog eens geluiden van de tweeter die het geluid van de andere luidsprekereenheden kunnen verstoren.

All-in-One HiFi System OTTAVA SC-C500 SC-501 slant

Naast de nieuwe OTTAVA SC-500 heeft Technics ook een zwarte versie aangekondigd van de SB-C700-luidspreker, die in 2014 samen met de C700- serie werd geïntroduceerd. De SB-C700 is een tweewegsluidsprekereenheid met een extreem groot weergavebereik tot 100 kHz, dankzij een stijve, lichte dome- tweeter met diafragma van aluminium. De luidspreker heeft ook een hoogwaardige pianoafwerking, die een einde maakt aan onnodige resonantie en diffractiereflectie, voor helderder en scherper geluid.

Over de prijzen en beschikbaarheid is nog niks bekend op dit moment.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.