Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Technics introduceert nieuwe hifi-componenten voor high-res audio

Geschreven door
Geplaatst op2 september 2015, 20:41 CategorieMediaspelers

Technics heeft vandaag de nieuwe Grand Class-serie onthuld: hifi audiocomponenten van de nieuwe generatie, voor een compromisloze geluidskwaliteit en een hoogwaardige gebruikerservaring.

De Grand Class-serie bestaat uit twee hifiaudioapparaten – de netwerk-audio- versterker SU-G30 en de muziekserver ST-G30 – en is speciaal ontwikkeld om mensen thuis professionele muziekprestaties te bieden.

Technics Netwerk audio versterker SU-G30

De SU-G30 is voorzien van dezelfde audiotechnologie als zijn voorganger uit de R1-serie van Technics: de JENO Engine, die audiosignalen volledig digitaal en met minimale jitter verwerkt en overbrengt van de invoerbron naar de versterker.

De GaN-FET Driver van de SU-G30 maakt snelle schakeling met minimaal verlies mogelijk. Tegelijkertijd zorgt LAPC (Load Adaptive Phase Calibration) in de versterker voor optimale prestaties voor elk soort aangesloten luidspreker. Ook is de SU-G30 voorzien van een schakelvoeding met weinig vervorming, om frequentie- schommelingen door vermogensverschuiving te onderdrukken en zodoende de geluidsvervorming te minimaliseren.

Technics Grand Class Network Audio Amplifier SU-G30 whole

De SU-G30 heeft een ingebouwd circuit voor netwerkweergave, dat met zorg is ontwikkeld om een eind te maken aan jitter en ongewenste achtergrondgeluiden. De efficiënte structuur van het circuit zorgt hiervoor. De versterker zet digitale audiogegevens over via de kortst mogelijke route van de muziekbron naar de versterker. Dit zorgt voor een extreem lage signaalafname.

De netwerk-audio-versterker SU-G30 ondersteunt een groot aantal invoerbronnen, uiteenlopend van oude tot de meest geavanceerde audio-indelingen met hoge resolutie (384-kHz/32-bits, DSD11,2 MHz). De SU-G30 is compatibel met services voor onlinemuziekstreaming, internetradio en digitale (DLNA, USB, Bluetooth) en analoge audio (Line, Phono), en verwerkt alle soorten signaalbronnen digitaal.

Technics ST-G30 muziekserver

De ST-G30 is voorzien van een SSD (Solid State Drive). Die heeft, in tegenstelling tot een HDD (Hard Disk Drive), geen bewegende onderdelen en is daardoor helemaal stil. De SSD wordt aangevuld door de Digital Noise Isolation Architecture, die ruis en jitter zo veel mogelijk terugbrengt.

Muziekgegevens worden in hoge kwaliteit naar de speler overgebracht via het Optimally Activated Circuit System, terwijl USB-overdracht met weinig ruis voor een stabiel USB-uitgangsvermogen zorgt. Het interne cd-station is exclusief geproduceerd door Technics. Het is in een stil plekje stevig ingebouwd in het hart van de behuizing, om trillingen en ruis te minimaliseren en tegelijkertijd te garanderen dat cd-gegevens nauwkeurig worden gelezen.

Technics Grand Class Music Server ST-G30 whole

Met de ST-G30 kunnen hele cd-collecties worden geript zonder compressie. Bovendien herstelt Bit-Perfect Ripping van Technics eigenschappen van leesfouten, probeert het gegevens opnieuw te lezen en voert de vergelijkende verificatie uit om ervoor te zorgen dat geripte kopieën niet worden beïnvloed door kleine imperfecties van de cd en dus net zo klinken zoals de originele versie.

De ST-G30 is voorzien van een gebruikersmenu waarmee allerlei handelingen kunnen worden uitgevoerd, zoals het maken van een muziekbibliotheek vanuit een smartphone-app, het bewerken van tags en het nauwkeurig aanpassen van instellingen. Dit maakt eenvoudige bediening mogelijk en helpt de gebruikers zich in hun favoriete muziek onder te dompelen zonder dat ze daarvoor een laptop, tablet of pc nodig hebben.

Over de prijs en beschikbaarheid van beide apparaten is op dit moment nog niks bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.