Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony verlaagt prijs van PlayStation 4 (voor nu alleen in Japan)

Geschreven door
Geplaatst op15 september 2015, 11:13 CategorieGaming

Sony heeft aangekondigd de prijs van de PlayStation 4 te zullen verlagen in Japan, wat mogelijk later een prijsverlaging in Europa betekent. Japanners betalen straks 34,980 Japanse yen voor de spelcomputer, wat ongerekend nog geen 300 euro is.

De PlayStation 4 wordt goedkoper

Sony hield geen presentatie tijdens de Gamescom dit jaar, maar heeft dat vandaag wel gedaan tijdens de Tokyo Game Show. Daar maakt het bedrijf bekend dat Project Morpheus, de virtual reality-bril voor het PlayStation-platform, voortaan PlayStation VR gaat heten. Maar dat is niet het enige interessante nieuwtje: de PlayStation 4 wordt namelijk ook goedkoper. Voorlopig alleen in Japan wel, maar dat is vaak een voorteken voor de rest van de wereld. Het zal namelijk niet lang duren voordat Sony de prijzen wereldwijd verlaagd.

Straks betaalt de Japanner 34,980 Japanse yen voor de spelcomputer, wat ongerekend nog geen 300 euro is. Mocht Sony dezelfde prijs in Europa gaan hanteren, dan komt het bedrag ongetwijfeld neer op die driehonderd euro, waardoor de console wederom een interessante optie blijft voor gamers die nog niet zijn overgestapt op de volgende generatie spelcomputers. Met die 300 euro zou Sony namelijk onder de prijs van een Xbox One komen, waardoor Microsoft het wederom moeilijk zal gaan krijgen tijdens de feestdagen.

Wanneer Sony de prijsverlaging voor Europa bekendmaakt, is nog niet bekend. Maar wanneer het zover is, dan lees je dat hier.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.