Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony Pictures gaat Dolby Vision ondersteunen

Geschreven door
Geplaatst op11 september 2015, 14:16 CategorieBlu-ray

De strijd om High Dynamic Range is losgebarsten, niet alleen op het gebied van hardware, ook op het gebied van content. Na Warner Bros Home Entertainment heeft nu ook Sony Pictures laten weten Dolby’s standaard van HDR, Dolby Vision, te gaan ondersteunen.

Dolby laboratories en Sony Pictures Home Entertainment hebben bevestigd dat de nieuwe 4K Ultra HD home cinema releases van de filmstudio in Dolby Vision uitgebracht worden. Welke films we exact kunnen verwachten is niet duidelijk maar volgens Dolby zal het niet alleen om nieuwe films gaan. Ook oudere titels worden opnieuw, met Dolby Vision, uitgebracht.

Dolby Vision is één van de HDR-standaarden die momenteel gebruikt wordt. Er is echter op dit moment één probleem; tv-fabrikanten kiezen nagenoeg allemaal voor de HDR 10-standaard. Zo zijn de tv’s van LG en Philips voorzien van ondersteuning hiervoor. Hoe en of Dolby Vision-materiaal dan bekeken kan worden is vooralsnog onduidelijk.

Lees meer over High Dynamic Range en Ultra HD Blu-ray spelers en discs.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.