Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony introduceert X8005C- en S8005C-serie 4K Ultra HD tv’s

Geschreven door
Geplaatst op7 september 2015, 16:36 CategorieLcd en led tv's

Vorige week kondigde Sony een nieuwe high-end Ultra HD tv aan in de vorm van de KD-75X9105C, een 75-inch model met indrukwekkende specificaties. Deze week voegt de Japanse fabrikant nog twee modellen aan de line-up toe maar dan voor diegenen met een kleiner budget; de X8005C- en S8005C-series.

Het verschil tussen de X8005C- en S8005C-serie is meteen duidelijk want de X-series komen met een flatscreen, terwijl de S-series met een gebogen scherm komen. Ten opzichte van de high-end modellen is er geen ondersteuning voor High Dynamic Range (HDR) maar wel is Android TV nog aanwezig, net als de nieuwste 4K-processor van het bedrijf. De tv’s zijn dus voorzien van de hoge 4K Ultra HD-resolutie en komen daarnaast met 4K X-Reality Pro, ingebouwd WiFi, S-Master Audio, vier HDMI-poorten en usb-poorten.

Sony-X8005C

Verder moeten de X8005C- en S8005C-serie het doen zonder de Triluminos beeldtechniek van Sony en ook wordt de touch remote afstandsbediening niet meegeleverd. Dankzij Android TV heb je toegang tot een groot aanbod aan apps en diensten, waaronder Netflix, en met Google Cast kun je eenvoudig content van je smartphone of tablet naar de tv streamen.

Sony-S8005C

De X8005C-serie komt in een 49-inch en een 55-inch formaat, terwijl de S8005C-serie in een 55-inch en een 65-inch formaat komt. De adviesprijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.