Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sonos ondersteunt Groove Music nu officieel

Geschreven door
Geplaatst op17 september 2015, 9:00 CategorieStreamingdiensten

Sonos en Microsoft hebben bekendgemaakt dat de Groove Music-applicatie vanaf nu officieel wordt ondersteunt door het speakersysteem. Voorheen was de dienst al beschikbaar voor Sonos, maar toen ging het nog om een bèta-periode.

Groove Music nu te bereiken met Sonos

De muziekstreamingdienst Groove Music wordt nu officieel ondersteunt door Sonos, de fabrikant van (multiroom) speakersystemen. Dat houdt dus in dat wanneer je een Sonos-speaker thuis hebt staan, je voortaan ook kunt streamen vanuit je muziekcollectie beschikbaar op Groove Music. Wanneer je Sonos-speakers thuis hebt staan, dan gebruik je ongetwijfeld de officiële applicatie ook. En vanuit de applicatie is het nu mogelijk om Groove Music, eigendom van Microsoft en voorheen bekend als Xbox Music, te kiezen als muziekbron.

Net als bij Xbox Music biedt ook Groove geen gratis streamingdienst gaan aan, maar is het nog wel zo dat je je eigen muziekcollectie kunt uploaden naar OneDrive en vanaf daar je muziek kunt streamen naar Windows-apparaten, Xbox-spelcomputers en Android- en iOS-apparaten – die laatste twee platformen onlangs toegevoegd. Ook is er gewoon nog het maand- en een jaarabonnement, van respectievelijk 9,99 euro per maand of 99 euro per maand. Daarmee kun je ongelimiteerd muziek streamen en downloaden vanuit de Windows Store.

In juli kwam er al een bèta beschikbaar van Groove Music voor Sonos. Nu is de release officieel en kan iedereen er mee aan de gang.

  • Sonos Controller
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.