Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Siri op nieuwe Apple TV werkt niet in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op11 september 2015, 9:53 CategorieMediaspelers

Hier in Nederland kunnen we Siri straks niet gaan gebruiken in combinatie met de nieuwe Apple TV, die woensdagavond is aangekondigd. In totaal komt die feature maar naar acht landen toe en Nederland behoort dus niet tot die acht uitgekozen landen.

Nederland krijgt Siri op Apple TV niet

Tijdens de jaarlijkse herfstpresentatie van Apple kondigde het bedrijf uit Cupertino officieel de nieuwe Apple TV aan. Deze nieuwe generatie mediaspeler zou ontzettend veel features moeten krijgen die de huidige versie niet heeft, waaronder de integratie met de spraakassistent Siri. Apple liet zien hoe je Siri precies kunt gebruiken op Apple TV in combinatie met je zoekopdrachten, die contextueel van aard kunnen zijn. Eigenlijk net zoals op de iPhone en iPad dus, wat hier in Nederland en de andere beschikbare landen eigenlijk prima werkt.

Maar dat is blijkbaar geen garantie dat we hier in Nederland straks aan de slag kunnen met Siri voor Apple TV, omdat nu naar buiten is gekomen dat de spraakassistent helemaal niet naar de Nederlandse variant van Apple TV komt. In totaal wil Apple (voor nu, hopelijk) de dienst in acht landen gaan lanceren, namelijk: Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Japan, Spanje, Groot-Brittannië en natuurlijk de Verenigde Staten. Deze informatie staat te lezen in de notities voor ontwikkelaars en maakte Apple niet zelf bekend.

In de landen waar de consument niet kan zoeken met spraakopdrachten en Siri, verschijnt er een ouderwetse zoekbalk in beeld. Hopelijk komt hier op een later moment nog verandering in.


€ 159,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl
  • Delen:

Reacties

  1. s Koole
    11 september, 2015 om 10:26

    Heel jammer, vond dat een van de leukste mogelijkheden. De meerwaarde is dan alleen een app-store. Het gemis aan 4k is ook een gemiste kans.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.