Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sharp verkoopt de eerste 8K-televisie voor 133 duizend dollar

Geschreven door
Geplaatst op16 september 2015, 10:34 CategorieLcd en led tv's

Sharp heeft laten weten dat het bedrijf vanaf 31 oktober 2015 de eerste 8K-televisie gaat verkopen voor een prijs van 133 duizend dollar. Technisch gezien is het een monitor, maar omdat er ook een tv-tuner in zit, tellen we hem toch mee als televisie.

Sharp verkoopt de eerste 8K lcd-televisie

Mocht je nu al het idee hebben dat 4K een contentprobleem heeft, wacht dan maar af totdat je het beeld op een 8K-beeldscherm ziet. Op de bovenstaande foto zien we namelijk ’s werelds eerste 8K-televisie die zal worden verkocht voor zestien miljoen yen (133 duizend dollar, 117 duizend euro). Technisch gezien valt dit beeldscherm onder ‘tv’, omdat er een tv-tuner in zit. Maar eigenlijk hebben we hier te maken met een monitor die bedoeld is voor de zakelijke markt – want tja, er is nog helemaal geen content in 8K verkrijgbaar.

Wanneer je dit apparaat dus als tv wil gebruiken, dan zul je moeten wachten tot de eerste 8K-content verschijnt. Sharp positioneert daarom het scherm als een zakelijke investering. De LV-85001 beschikt over een resolutie van 7680 bij 4320 pixels, wat in dit geval, met een 85 inch-scherm, neerkomt op 104 pixels per inch. Het scherm heeft een contrastratio van 100,00:1 en een kijkhoek van 176 graden en is zowel horizontaal als verticaal te gebruiken. Over een release is in Europa is nog niets bekend – en dat zal voorlopig wel zo blijven.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.