Samsung Serif TV is de ‘mooiste tv ooit’

24 september 2015 1 Minuut 10 Reacties
Samsung-Serif-TV-2

De Serif TV is volgens Samsung een poging om de tv opnieuw vorm te geven en daarom is het model deze week ook tijdens het London Design Festival gepresenteerd.

Televisies komen in allerlei soorten en maten, met gebogen schermen, platte schermen en lijsten die slank of dun zijn. Maar, wat is nu de mooiste tv die je kunt vinden? Volgens Samsung zelf is dit de Samsung Serif TV, ontstaan uit een samenwerking tussen de Koreaanse fabrikant en designteam Ronan & Erwan Bouroullec.

De Samsung Serif TV is volgens beide partijen een poging om de tv opnieuw vorm te geven en daarom is het model deze week ook tijdens het London Design Festival gepresenteerd. Maar, het is niet alleen Samsung die het de mooiste tv ooit vindt, verschillende experts hebben dezelfde mening geuit. Dus, wij zijn benieuwd; wat vind jij van deze tv?

Waar komt de naam dan vandaan? Kijk eens naar het I-design, met een elk kant een I in het Serif-lettertype. De tv kan op een vierpotige standaard gezet worden maar kan ook zonder standaard op een kast staan. De bovenzijde kan volgens Samsung zelfs dienst doen als een plankje waarop je een vaas of fotolijstje kwijt kunt. Ook de afstandsbediening is vernieuwd en zelfs de interface van de tv is aangepast om bij het uiterlijk te passen.

Het draait echter niet alleen maar om het design. De Serif TV moet volgende maand op de markt verschijnen en komt in een full hd- en een 4K Ultra HD-variant. De tv komt in een 40-inch, 32-inch en een 24-inch formaat. Alle modellen zijn voorzien van Smart TV-functies en beschikken over Bluetooth. In eerste instantie wordt de tv alleen in de UK, Frankrijk, Zweden en Denemarken op de markt gebracht. Over de prijzen hebben we nog niks vernomen.

Reacties (10)