Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung introduceert JS8000 en JU6800 Ultra HD tv’s

Geschreven door
Geplaatst op4 september 2015, 20:13 CategorieLcd en led tv's

Hoewel we op het gebied van home cinema weinig heel bijzondere aankondigingen van Samsung vernomen hebben deze week komt de Koreaanse fabrikant toch met een aantal interessante nieuwtjes. Zo worden de JS8000-serie en JU6800-serie Ultra HD tv’s geïntroduceerd en is er een HDR firmware-update voor reeds gelanceerde modellen aangekondigd.

Samsung JS8000 SUHD tv

De Samsung JS8000-serie bestaat uit één model; de 55-inch UE55JS8000. Dit model is qua specificaties grotendeels te vergelijken met de JS9000-serie die begin dit jaar geïntroduceerd werd maar komt in plaats van met een gebogen scherm met een flatscreen-display. De voet van de tv is echter gebaseerd op de voet die we terugzien in de JS7000-serie.

Samsung-JS8000

De 55-inch UE55JS8000 moet binnenkort in de Nederlandse winkels liggen voor een prijs van 2.499 euro.

Specificaties

 • SUHD tv
 • 4K Ultra HD-resolutie
 • Quantum dots (nanokristal)
 • 10-bit paneel
 • HDR-ondersteuning
 • 1800 PQI
 • Precision Black
 • Peak Illuminator Pro
 • Smart Interaction REady
 • Quadcore-processor
 • One Connect Mini
 • Tizen-softwareSamsung JU6800 UHD tv

Een stapje verder terug in de line-up wordt de JU6800-serie toegevoegd. Dit is een zogenaamde UHDTV, wat inhoudt dat de HDR-compatibiliteit ontbreekt en er een 8-bit paneel in plaats van een 10-bit paneel gebruikt wordt. Wel zijn de quantum dots (nanokristallen) nog steeds aanwezig.

Samsung-JU6800

Deze serie bestaat uit de 50-inch UE50JU6800, de 55-inch UE55JU6800 en de 60-inch UE60JU6800. Deze tv’s zijn reeds in Nederland verschenen voor prijzen van respectievelijk 1.399 euro, 1.699 euro en 2.499 euro.

Specificaties

 • UHD TV
 • 4K Ultra HD
 • Quantum dots (nanokristallen)
 • 1400 PQI
 • UHD Dimming
 • Tizen-software
 • Quadcore-processor
 • Vier HDMI-poorten
 • Drie usb-poortenHDR firmware-update

Naast deze twee nieuwe series heeft Samsung ook laten weten dat alle SUHD tv’s die eerder dit jaar gelanceerd zijn een firmware-update kunnen verwachten die de HDMI 2.0a-standaard toevoegt en dus complete ondersteuning van High Dynamic Range (HDR) meebrengt.

Samsung Gamefly

Een ander interessant nieuwtje is dat Samsung een eigen streamingdienst voor games naar tv’s met Tizen brengt. Deze dienst biedt een vrij groot aanbod van games die vanuit een server op een andere locatie op een tv gespeeld kunnen worden.

Samsung-Gamefly

Het enige dat hiervoor nodig is, is een gamecontroller (de meeste controllers worden ondersteund) en een abonnement op de dienst die 6,99 euro per maand kost. De dienst van Samsung gaat onder de naam Gamefly en moet binnenkort op Tizen smart tv’s verschijnen.

 • Delen:

Reacties

 1. Arnoud
  13 november, 2015 om 9:25

  Ik zou graag meer informatie willen over de UE55JS8000. Ik ben van plan deze te kopen in maart. In dit artikel zeggen jullie dat deze versie te vergelijken is met de JS9000.

  Ik heb even de specificaties bekeken op de samsung site en vind de JS8000 meer lijken op de JS8500 dan de JS9000. Misschien dat ik iets over het hoofd heb gezien. Waarom vinden jullie dat deze versie de specs heeft van de JS9000? Als dat zo is, is dat alleen maar fijn! 🙂

  Is er ook een manier om achter de Input Lag te komen van de JS8000?

  Hoop snel een nieuw artikel te vinden over deze tv.

  Bedankt!

  • Anoniem
   26 november, 2015 om 23:38

   Ik zou even kijken op de site rtings kijken geven veel informatie en vaak ook over input lag

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.