Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

PS Vita krijgt waarschijnlijk geen opvolger

Geschreven door
Geplaatst op27 september 2015, 14:00 CategorieGaming

Een topman van Sony heeft laten weten dat de draagbare console van het bedrijf, de PS Vita, waarschijnlijk geen opvolger zal krijgen.

PS Vita kan niet concurreren met iOS & Android

Shuhei Yoshida, een topman bij Sony Computer Entertainment, heeft op een panel verteld dat het klimaat voor een nieuwe draagbare console simpelweg niet goed genoeg is. Het ziet er dan ook naar uit dat een opvolger van de PS Vita zeker niet in de nabije toekomst zal verschijnen, of misschien is dit wel helemaal het einde van Sony’s draagbare consoles.

De markt voor mobiele games is momenteel volledig verzadigd door de opkomst van smartphones en tablets. De mobiele games uit de App Store en Play Store zijn een te sterke concurrentie voor de PS Vita waar de meeste games ook betalend zijn. De topman benadrukt dat het volgens hem wel fijn is om spelletjes te spelen op een touchscreen, maar dat fysieke knoppen en joysticks volgens hem toch nog voor de beste ervaring zorgen.

De PS Vita werd in 2012 in Nederland en België geïntroduceerd, een slankere versie van het toestel kwam in 2014 op de markt. De Vita moest de opvolger worden van de PlayStation Portable. De PS Vita is in staat een beperkt aanbod aan games te spelen, waarvan heel wat van kleine onafhankelijke studio’s. De PS Vita stat de laatste tijd vooral bekend voor zijn Remote Play-functie in combinatie met een PlayStation 4, die je in staat stelt om games op je PS4 op afstand te spelen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.