Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Plex is onderweg naar de nieuwe Apple TV

Geschreven door
Geplaatst op14 september 2015, 10:46 CategorieMediaspelers

De makers van de populaire mediaspeler en streamapplicatie Plex hebben aangegeven dat er nu wordt gewerkt aan een app voor de Apple TV. Dat betekent dus dat er officieel een einde komt aan de omslachtige manier waarop je nu mogelijk Plex op Apple TV gebruikt.

Plex komt officieel naar Apple TV

Tijdens de presentatie van de nieuwe Apple TV toonde Apple een aantal demo’s om te laten zien wat we van het apparaat mogen verwachten. Nu de software development kit ook gelanceerd is, kunnen veel meer ontwikkelaars hun apps uitbrengen op het vernieuwde platform. Eén van die appmakers is Plex, een populaire mediaspeler waarmee je toegang krijgt tot al je opgeslagen content. Momenteel moeten gebruikers door flink wat hoepels springen om Plex op de huidige Apple TV te laten draaien, maar dat gaat dus veranderen.

Hoewel Plex dus bevestigd heeft te werken aan dit nieuwe product, heeft het bedrijf verder geen informatie gegeven over wat de mediaspeler straks allemaal kan en wanneer we hem mogen verwachten. Het hoeft in elk geval niet lang te duren: het framework van de api voor het tvOS, het besturingssysteem van Apple TV, is nagenoeg gelijk aan die van de versie beschikbaar voor iPhone en iPad. Dat houdt direct in dat ontwikkelaars minder werk zullen hebben aan het overbrengen van hun bestaande software van iOS naar tvOS.

De oprichters van Plex hebben wel aangegeven dat het nog enkele maanden gaat duren voor de mediaspeler de Apple TV bereikt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.