Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nieuwe Nintendo-directeur voorspelde falen van Wii U

Geschreven door
Geplaatst op15 september 2015, 10:35 CategorieGaming

De nieuwe Nintendo-directeur zag één ding in dat Satoru Iwata helaas niet inzag: de Wii U zou gaan falen, omdat die te veel lijkt op de Wii. En dat is precies de kritiek die Nintendo over zich heen heeft gekregen van gamers wereldwijd. Ook ouders snappen er soms weinig van.

‘De Wii U gaat falen’, zei de nieuwe Nintendo-directeur

Nintendo heeft een nieuwe directeur: Tatsumi Kimishima. Kimishima volgt de onlangs overleden Satoru Iwata op, die het bedrijf het succes van de Wii en Nintendo DS heeft gebracht, maar ook het falen van de Wii U. Een toekomst die Kimishima destijds al voorspelde, waar hij als argument gaf dat de Wii U te veel op de Wii lijkt en daardoor geen kans van slagen heeft. Dat is toevallig dezelfde kritiek die gamers wereldwijd op het apparaat hebben en hetgeen dat ook voor flink veel verwarring heeft gezorgd: want is die GamePad nou een accessoire, of..?

De Wii U is geen succes voor Nintendo. Onlangs passeerde het pas de grens van tien miljoen verkochte units, een mijlpaal die concurrenten Xbox en PlayStation veel eerder op hun naam hadden staan, ook al kwamen ze pas later uit. Het falen van de Wii U is waarom Nintendo in zwaar weer zit (als je kijkt naar jaarlijkse cijfers, want er is genoeg geld in kas om tot 2050 door te gaan met verlies). Toch wist Iwata nog voor zijn overlijden ervoor te zorgen dat Nintendo winstgevend werd, door kosten te besparen en games slim in de markt te zetten.

Hoe het de nieuwe Nintendo-directeur zal afgaan, is niet te zeggen. De beste man was eerst hoofd van Nintendo of America, van 2006 tot aan 2013, en ook heeft hij even aan het roer gestaan van de Pokémon Company, nadat hij eerder 25 jaar in het bankwezen werkte. Ondanks dat Kimishima een man van getallen is, heeft hij al wel aangegeven Nintendo niet op getallen te gaan sturen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.