Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘NIeuwe Chromecast-app kan straks suggesties doen’

Geschreven door
Geplaatst op21 september 2015, 9:24 CategorieMediaspelers

Uit interne documenten van Google blijkt dat de nieuwe Chromecast-app straks kijksuggesties kan doen dankzij de feature What’s On. Die content zou rechtstreeks uit de apps worden gehaald die al zijn voorzien van Chromecast-ondersteuning.

Gerucht: meer info over de nieuwe Chromecast verschenen

Naar verluidt werkt Google aan een nieuwe Chromecast. Die nieuwe Chromecast zou tevens worden voorzien van een nieuwe app die veel meer functies zal gaan krijgen dan zijn voorganger. Zo zou er de sectie What’s On worden toegevoegd: daarmee zouden gebruikers een selectie films en video’s te zien krijgen, rechtstreeks afkomstig uit apps die al Chromecast-ondersteuning hebben. Ook zou de nieuwe applicatie in staat zijn apps met Chromecast-ondersteuning aan te bevelen, mocht je die nog niet op je apparaat hebben staan.

Die laatste functie bestaat al in de huidige app, in de vorm van een tab, maar die verwijst je direct door naar de specifieke pagina binnen Google Play, waar je de selectie Chromecast-apps kunt vinden. De nieuwe app fungeert als een soort hub. Bovendien krijgt de app een nieuwe uiterlijk met zich mee. Naar verluidt zal het hamburgermenu niet verdwijnen en keren de tabs ook in sommige secties terug, maar helaas is er geen goed beeldmateriaal beschikbaar om dat te kunnen bevestigen. We moeten het dus nog maar even afwachten.

De verwachting is dat Google op 29 september nieuwe producten zal laten zien tijdens een groot evenement waar het bedrijf al uitnodigingen voor heeft verstuurd. Naast de Chromecast, verwachten we ook de nieuwe Nexus-smartphones.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.