Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nieuw Chromecast-model met hockeypuckdesign aangekondigd

Geschreven door
Geplaatst op29 september 2015, 20:19 CategorieMediaspelers

Google heeft op dinsdagavond Nederlandse tijd een nieuwe versie van de Chromecast aangekondigd, met verbeterde Wi-Fi en een nieuw design. Het is nu twee jaar geleden sinds de introductie van de eerste Chromecast, die onverwacht een succes bleek.

Dit is de nieuwe Google Chromecast

Het is nu twee jaar geleden dat Google de eerste Chromecast introduceerde. Het duurde niet lang voordat het apparaat succes boekte, aangezien het een goedkoop alternatief was (en nog steeds is) voor de meeste mediaspelers, die in elk geval de (basale) functies van Chromecast ondersteunen. Google heeft nu een nieuwe versie aangekondigd van de Chromecast. Deze heeft niet alleen een opvallend design in de vorm van een hockeypuck (of Nexus Player…) die aan een HDMI-kabel hangt, maar ook verbeterde WiFi en video-ondersteuning.

De nieuwe Chromecast ondersteunt 802.11ac Wi-Fi- evenals 5Ghz-netwerken en beschikt over een speciale antenne, die samen met de verbeterde verbindingen ervoor moet zorgen dat het signaal betrouwbaarder wordt. De nieuwe Chromecast wordt straks in drie kleuren uitgebracht, namelijk rood, zwart en geel. De prijs voor het apparaat komt neer op 35 dollar. Hier in Nederland kost de Chromecast 39 euro, terwijl het oudere model al sinds de lancering 35 euro kost en nog steeds te bestellen is in menig multimediawinkel.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.