Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Logitech breidt lijn Harmony-afstandsbedieningen uit

Geschreven door
Geplaatst op3 september 2015, 11:18 CategorieAccessoires

Logitech breidt vandaag tijdens IFA 2015 zijn Harmony-lijn afstandsbedieningen uit. Deze nieuwe producten geven toegang en beheer over entertainment- en huisautomatisering-apparaten, zelfs wanneer deze zich achter gesloten deuren van het entertainment center bevinden.

Met een paar eenvoudige stappen kan de afstandsbediening, tablet of smartphone nu de tv, settopbox, luidsprekers, verlichting, thermostaat, deursloten, gordijnen of andere apparaten bedienen. Daarnaast kan met Harmony Activities eenvoudig een one-touch bediening van meerdere apparaten worden gecreëerd. Hierdoor is het mogelijk op hetzelfde moment de tv aan te zetten, de verlichting te dimmen, de temperatuur aan te passen en de gordijnen te openen. Met één klik op de afstandsbediening of mobiele app kun je activiteiten starten of beëindigen via een ingesteld schema of op basis van sensoren. Wanneer je niet thuis bent kun je de status van apparaten controleren en aanpassen via de Harmony-app.

Logitech Harmony Hub

De Harmony Hub maakt van een iOS of Android smartphone of tablet een universele afstandsbediening voor thuis. Met de Hub en app is het mogelijk films, muziek en de tv, maar onder andere ook connected-verlichting, -sloten en -thermostaten te bedienen. Het starten en beheren van apparaten kan in groepen of individueel, zowel direct met een klik of via aanpasbare en ingestelde schema’s.

Logitech Harmony Companion

Door een eenvoudige afstandsbediening te combineren met de Harmony Hub, biedt de Logitech Harmony Companion bediening van onder andere connected-verlichting, -sloten, -zonwering, -thermostaten, sensoren en home entertainment-apparaten. Hiermee heb je de vrijheid apparaten te bedienen via de mobiele app wanneer je thuis of juist onderweg bent. Daarnaast hebben gebruikers het gemak van een speciale afstandsbediening die altijd binnen handbereik is voor gebruik door familie, vrienden en andere gasten.

Logitech-Harmony-2015-1

Logitech Harmony 950

De Logitech Harmony 950 is een infrarood, universele Harmony-afstandsbediening voor het bedienen van je tv, films, muziek en games. Het kleuren-touchscreen levert een intuïtieve bediening van maximaal 15 apparaten. Bij het nieuwe ontwerp van dit touchscreen zorgen gebaren, waaronder swipes en taps, ervoor dat je snel schakelt tussen kanalen, eenvoudig vooruit- of terugspoelt en het volume regelt. De backlit knoppen die reageren op beweging en de verbeterde plaatsing hiervan, zorgen ervoor dat je ook in het donker de juiste toets kunt vinden. De verwisselbare, oplaadbare batterij biedt 20 procent meer capaciteit dan zijn voorganger en is eenvoudig en snel te plaatsen.

Logitech Harmony Elite

De Logitech Harmony Elite levert dezelfde functies als de Harmony 950, gecombineerd met de kracht van de Harmony Hub. Of je nu gebruik maakt van de mobiele app of de geavanceerde touchscreen-afstandsbediening, de Harmony Elite zorgt voor een controle over je entertainment en je connected smart home. Met de Harmony Elite is het mogelijk afstandsbedieningen te vervangen voor maximaal 15 entertainment-apparaten en dit te combineren met het beheren van smart home-producten, zoals verlichting, sloten en thermostaten. Dat kan direct via een klik op de knop of volgens aanpasbare, ingestelde schema’s, zelfs wanneer je niet thuis bent.

Compatibiliteit en beschikbaarheid

LIFX, Insteon, QIVICON, August, de Nest Learning Thermostat, Philips Hue en SONOS zijn een aantal van de merken en platforms die behoren tot één van de meer dan 270.000 compatibele apparaten. Kijk voor de meest actuele lijst van compatibele apparaten op myharmony.com/compatibility. De nieuwe Logitech Harmony line-up is naar verwachting in Nederland beschikbaar vanaf september 2015.

Lees ook onze review van de Logitech Harmony Elite afstandsbediening.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.