Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘LG werkt aan een 55 inch oprolbare televisie’

Geschreven door
Geplaatst op15 september 2015, 10:22 CategorieOled tv's

Als we de nieuwste geruchten over fabrikant LG mogen geloven, dan werkt het Zuid-Koreaanse bedrijf momenteel aan een oprolbare televisie. Het scherm zou 55 inch groot moeten worden en ook zou de tv volgend jaar al tijdens de International Consumer Electronics Show (ICES) gepresenteerd worden.

Gerucht: 55 inch oprolbare LG-televisie op komst

Als we een artikel uit de Korean Times mogen geloven, dan werkt de Zuid-Koreaanse fabrikant LG momenteel aan een 55 inch-televisie die je kunt oprollen. Het product zou zelfs al in een ver gevorderd ontwikkelstadion zijn, aangezien LG voornemens zou zijn de tv tijdens de International Consumer Electronics Show (ICES) te presteren. Die beurs vindt in januari 2016 plaats, dus we komen er gauw genoeg achter of dit gerucht klopt of niet. De krant baseert zich overigens op een anonieme LG-medewerker.

LG’s move to exhibit a prototype of a rollable TV has huge meaning in the global technology industry amid the industry’s gradual shift toward flexible OLED technology. The launch of the 55-inch rollable TV represents LG’s readiness to lead over rivals in the heated race for applications with large-sized flexible OLED panels, which are more profitable than devices using small OLED displays.

Wel hebben de bronnen erkend dat er nog een hoop technische drempels zijn waar overheen gestapt moet worden, voordat dit product daadwerkelijk gelanceerd kan worden als een functionerende televisie. Vorig jaar gaf het bedrijf nog aan met een zestig inch oprolbare televisie op de markt te willen komen: dat zou in 2017 moeten gaan gebeuren. Desondanks leeft de gedachte dat oprolbare televisies pas over vier of vijf jaar mainstream worden – maar er moet altijd iemand de eerste zijn. En LG lijkt dat doel voor ogen te hebben.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.