LG-projector zendt 100 inch-beeld uit vanaf 38 cm afstand

16 september 2015 1 Minuut 1 Reacties
lg-projector-2015

LG heeft een projector aangekondigd die in staat is een beeld van 100 inch te projecteren op een muur van slechts 38 cm afstand. De projector komt voorlopig alleen in Zuid-Korea op de markt; er is nog niets bekend over een release in Europa.

LG-projector: 100 inch-beeld vanaf 38 cm

Het idee van een eigen projector in huis klinkt vaak wel leuk, maar blijkt vaker onpraktisch. Niet alleen vanwege het feit dat je beter beeld hebt wanneer de kamer helemaal donker is, maar ook vanwege het feit dat je genoeg ruimte moet hebben tussen de projector en de muur om een groot beeld te kunnen projecteren. LG heeft nu een projector aangekondigd die het laatste probleem moet oplossen: deze projector is namelijk in staat een beeld van maar liefst 100 inch te kunnen projecteren, van slechts 38 cm afstand tot de muur.

De LG MiniBeam PF1000U heeft een schermresolutie van 1920 bij 1080 pixels en een helderheid van duizend lumen evenals een 150,000:1 contrast ratio. Daarnaast lijkt het apparaat ontzettend compact en weegt hij slechts een kilo. De projector is voorzien van ingebouwde speakers, maar ondersteunt ook Bluetooth; daardoor kun je er ook speakers aan koppelen. Ook ondersteunt die WiFi, Intel WiDi en Miracast wireless display-technologie, waardoor je het beeld van je smartphone, tablet of pc kunt spiegelen.

Tevens beschikt de MiniBeam over HDMI, VGA, USB, S/PDIF, AV en audio-aansluitingen. Binnenkort lanceert LG het apparaat in Zuid-Korea, voor (omgerekend) ongeveer 1250 euro. Over een Europese releasedatum is nog niets bekend.

Reacties (1)