Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG brengt webOS 2.0 naar 2014 smart tv’s

Geschreven door
Geplaatst op2 september 2015, 11:44 CategorieSmart tv's

LG heeft aangekondigd later deze maand een grote firmware-update beschikbaar te stellen voor webOS smart tv’s uit 2014. De Koreaanse fabrikant brengt hiermee de belangrijkste functionaliteiten van webOS 2.0 naar tv’s van vorig jaar.

Het is geen complete update naar webOS 2.0 maar LG belooft dat nagenoeg alle functies van de nieuwste software naar oudere modellen komen, waaronder snellere reactietijden en het nieuwe Live Menu. Daarbij verschijnen na de update ‘My Channels’ op oudere tv’s, waarmee favorieten opgeslagen kunnen worden in de Launch Bar. De Koreaanse fabrikant noemt niet alle functies bij naam maar geeft wel aan dat de gehele ervaring gebruiksvriendelijker en sneller moet zijn, datgene wat ook met webOS 2.0 gecommuniceerd werd. Maar, de prestaties zijn grotendeels afhankelijk van de hardware dus de oudere modellen halen waarschijnlijk de prestaties van de 2015 modellen niet.

De modellen van vorig jaar die de update kunnen verwachten bevinden zich in de LB630V, LB650V, LB710V, UB850V, UB920V, UB930V, UB950V, EC930V, EC970V en EG970V series. Om de update te ontvangen hoef je niks te doen. De melding verschijnt automatisch wanneer je tv verbonden is met het internet. LG geeft aan dat de firmware-update kosteloos aangeboden wordt vanaf 21 september. Of LG later nog met updates komt is niet bekend.

  • Delen:

Reacties

  1. s Koole
    02 september, 2015 om 12:22

    Ik heb de beta al en op wat kleine dingetjes na, zoals af en toe een magenta beeld na Netflix, werkt het uitstekend. De bediening is handiger en werkt een stuk sneller. Ik hoop wel dat ze met een logisch versienummer komen om te kunnen upgraden van de beta naar de officiële versie.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.