Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

IFA Techtas: De Philips SHB9250 Koptelefoon

Geschreven door
Geplaatst op5 september 2015, 8:04 CategorieGesponsord

Zoals jullie al in verschillende artikelen hebben kunnen lezen hebben wij de meegenomen koffers (rugzakken) gevuld met handige apparatuur die ons het leven Berlijn makkelijker maakt. Een handige computer, een draadloze harde schijf en verschillende Bluetooth speakers. Toch was een goede koptelefoon ook onmisbaar.

Wij zijn niet de types die op een beursvloer rondlopen met een grote koptelefoon en zich zo proberen af te sluiten van de wereld. Maar als meest vroege vogel van het stel is het hebben van een goede koptelefoon voor binnen het appartement wel heel handig. Ik ga er namelijk doorgaans gewoon rond een uurtje of 4-5 uit en dan slapen Wesley en Martijn nog. Nu heb ik niet zo heel veel moeite om vroeg op te staan maar heb ik wel de nodige hulpmiddelen nodig om op gang te kopen; voor mij zijn koffie en muziek daar de meest belangrijke van.

Philips SHB9250 koptelefoon

Om de slapende schoonheden met rust te laten heb ik in Berlijn dus ’s morgens vroeg de Philips SHB9250 op mijn hoofd. Dit is een mooi on-ear koptelefoon die erg chique oogt een aanvoelt. Er is gebruik gemaakt van verschillende luxe materialen en de gebruikte mix van plastic, metaal en ‘lederen’ onderdelen zorgen voor een solide koptelefoon.

De verbinding gaat via Bluetooth en pairing is precies zo makkelijk als je van een modern product mag verwachten. Mocht je een NFC apparaat hebben dan is het helemaal bal en kun je binnen seconden up and running zijn.

De Philips SHB9250 heeft ondersteuning voor zowel audio als telefoongesprekken. Ik heb een keertje mijn moeder gebeld om te vragen hoe het met mijn hond gaat (lees: Ik miste mijn mamma enorm) en de gesprekskwaliteit was gewoon prima.

Één van de oorschelpen is voorzien van een aanrakingsgevoelige kap, en via voor de hand liggende taps en swipes heb je de controle over volume en playback van de muziek op je smartphone.

Philips SHB9250-1

Natuurlijk moeten we ook de geluidskwaliteit nog even noemen, een koptelefoon moet natuurlijk niet alleen goed bekken maar ook goed klinken. Voor het formaat zijn we erg onder de indruk van de mogelijkheden van de Philips SHB9250 koptelefoon. De lage bass tonen zijn goed aanwezig en geluiden uit het hogere spectrum worden niet al te vroeg afgekapt. Qua volume zit het ook wel goed, de Philips SHB9250 gaat meer dan hard genoeg om mij ’s morgens wakker te houden!

De Philips SHB9250 koptelefoon kent een adviesprijs van 89 euro en is verkrijgbaar bij verschillende Nederlandse retailers.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.