Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Google Play Music heeft betere Chromecast-ondersteuning

Geschreven door
Geplaatst op18 september 2015, 10:56 CategorieMediaspelers

Google heeft laten weten dat Google Play Music geüpdatet is met een veel betere ondersteuning voor de Chromecast-mediaspeler. Zo zal de Chromecast niet ineens met stoppen met het afspelen van muziek wanneer je die vanaf je Android afspeelt.

Android-app Play Music heeft betere Chromecast-support

Zo hoor je weken niets over de Chromecast van Google, een mediaspeler in de vorm van een dongle die je in de zijkant van je tv of monitor kunt plaatsen, en zo komt het apparaat twee keer in het nieuws. Eerder vandaag plaatsten we al het bericht over een nieuwe Chromecast van Google en het gerucht dat Spotify binnenkort wordt ondersteund. Twee mooie ontwikkelingen natuurlijk, maar laten we niet vergeten dat de Chromecast al een hoop kan – maar dat die ervaring, zeker in combinatie met Google-apps, nog beter kan.

Google heeft namelijk laten weten dat de Google Play Music-applicatie op Android voorzien is van een betere ondersteuning voor de mediaspeler. Zo zal de muziek niet meer onderbroken worden wanneer je iets afspeelt vanaf je Android-apparaat, waardoor de ervaring naadlozer moet worden. Datzelfde geldt voor Cast. Als laatste, mooie, feature is het nu zo dat Chromecast muziek blijft afspelen op het moment dat je telefoon uitvalt of uitgaat of wanneer je besluit weg te gaan en jouw telefoon nog aan de Chromecast gekoppeld was.

De update is nu live in Google Play en kun je downloaden via de onderstaande pagina.

  • Google Play Music
  • Delen:

Reacties

  1. Peter
    20 september, 2015 om 17:04

    Ik heb deze cast optie intern op mijn Sony android TV, betekent het ook dat deze verbeterde cast optie ge-update kan worden? Want ik krijg bij het streamen toch vaak een vlekkerig beeld, happerend geluid.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.