Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Apple TV-spellen moeten te spelen zijn met Siri Remote

Geschreven door
Geplaatst op15 september 2015, 16:43 CategorieGaming

Een ontwikkelaar is erachter gekomen dat alle games voor de Apple TV verplicht gebruik moeten maken van de meegeleverde Siri Remote. Dit besluit snijdt duidelijk aan twee kanten; gebruikersvriendelijkheid staat voorop, maar niet elke game is zo speelbaar.

Apple TV: Siri Remote verplicht als basis voor gaming

Een spelontwikkelaar is erachter gekomen dat alle games voor de Apple TV, die vorige week is aangekondigd, minstens te bedienen moeten zijn met de meegeleverde Siri Remote. Dat is aan de ene kant prima, want dat betekent dat, wanneer je een Apple TV koopt, je meteen uit de voeten komt met de beschikbare content. Je bent niet verplicht een extra controller te kopen, ook al ondersteunt de mediaspeler annex gameconsole van Apple die wel, dankzij het MFi-programma (hetzij in beperkte mate, maar het is er tenminste).

Aan de andere kant kan dit problemen opleveren voor spelontwikkelaars. Bijvoorbeeld wanneer ze hun bestaande games willen overbrengen van iOS naar tvOS (het besturingssysteem van de Apple TV). Niet alle games zouden lekker gaan spelen met een minieme afstandsbediening, ook al heeft die een touchpad. We zijn inmiddels wel wat gewend als het aankomt op besturing zonder fysieke knoppen, dankzij populaire Android- en iOS-games, maar een touchpad is wederom een andere vorm van besturing waar mensen aan moeten wennen.

Apple lijkt het zichzelf moeilijk gemaakt te hebben: het bedrijf moet niet in een positie willen komen waarin developers geen games voor het platform willen maken vanwege het gebrek aan een normale controller (zie bijvoorbeeld Wii U). Maar zoals het er nu naar uitziet, lijkt dit wel te gaan gebeuren. Dit kan tevens inhouden dat je straks onbekende en nieuwe games op het platform kan tegenkomen.


€ 159,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.