Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Apple Music heeft nu 15 miljoen gebruikers’

Geschreven door
Geplaatst op23 september 2015, 11:03 CategorieStreamingdiensten

Bronnen vanuit de muziekindustrie hebben bevestigd dat Apple Music op dit moment vijftien miljoen actieve gebruikers heeft. Diezelfde mensen geven aan dat ongeveer de helft daarvan de automatische omschakeling naar het betaalde abonnement, niet hebben uitgezet.

Vijftien miljoen gebruikers voor Apple Music

Apple Music heeft momenteel vijftien miljoen gebruikers, aldus verschillende bronnen uit de muziekindustrie. Dit cijfers is echter nog geen feit, aangezien Apple zelf geen cijfers naar buiten heeft gebracht. Volgens dezelfde bronnen zouden de Apple-directeuren blij zijn met dit resultaat, omdat de groei van de muziekstreamingdienst op koers zou liggen. Daarnaast geven dezelfde bronnen aan, waarvan onduidelijk is wie het zijn, dat de helft van deze mensen de optie om automatisch over te gaan op het betaalde abonnement, niet heeft uitgezet.

Mocht het inderdaad kloppen dat Apple Music aan het einde van september – wanneer de gratis luisterperiode voor de early adopter is afgelopen – 7,5 miljoen luisteraars heeft, dan heeft het al meer dan een derde van het totale aantal betalende Spotify-gebruikers in huis. Spotify lanceerde wereldwijd acht jaar geleden zijn dienst en heeft momenteel twintig miljoen betalende luisteraars. Daarnaast heeft Spotify 75 miljoen luisteraars in totaal, waarvan dus het gros niet betaalt voor de muziekstreamingdienst. Apple Music heeft geen gratis variant.

Eerder maakte Apple zelf bekend elf miljoen luisteraars te hebben.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.