Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Apple kondigt volgende generatie Apple TV aan

Geschreven door
Geplaatst op9 september 2015, 20:15 CategorieMediaspelers

Apple heeft vandaag de nieuwe Apple TV gepresenteerd. Het apparaat heeft een complete make-over gekregen en komt met een nieuwe afstandsbediening. Natuurlijk is ook Siri geïntegreerd waardoor je direct, met je stem, toegang krijgt tot interessante content.

Apple heeft de Apple TV flink op de schop genomen en op nagenoeg elk vlak zijn er dan ook verbeteringen doorgevoerd. Zo zijn er bijvoorbeeld levendige screensavers, met bewegende beelden in HD. Het homescreen is compleet vernieuwd, met een overzicht van apps, films, series en natuurlijk ook Apple Music en zelfs Foto’s. De nieuwe Apple TV komt met een 64-bit A8-processor, een HDMI-poort, Bluetooth 4.0, een ethernetpoort en WiFi ac.

Apple-TV-menu

Siri-afstandsbediening met touchpad

De Apple TV-afstandsbediening gaat tegenwoordig onder de naam Siri-remote en is iets groter dan zijn voorganger. Apple heeft een aantal nieuwe knoppen en ook een glazen touchpad aan de bovenzijde toegevoegd, waardoor het makkelijker is om door lijsten te scrollen, bijvoorbeeld van films. De afstandsbediening werkt middels Bluetooth en hoeft dus niet per se naar de tv te wijzen, en bovendien gaat de accessoire 3 maanden mee op een volle accu. Je kunt de afstandsbediening opladen middels een lightning-kabel.

Apple-TV-product

Siri is aanwezig en dat moet het gebruik van de Apple TV flink vereenvoudigen. Zo kun je zoeken naar een specifieke film of een acteur in een film door Siri ernaar te vragen. Je kunt Siri zelfs vragen “wat zei ze?” waarna er 15 seconden teruggegaan wordt in de scene van een film. Vraag Siri naar actiefilms en je krijgt alle actiefilms te zien. Vraag verder naar James Bond of Sean Connery en Siri zorgt ervoor dat alles netjes gesorteerd wordt. Ook nieuwe films en series worden door Siri aangeraden, voor wanneer je even niet weet wat je moet kijken. Met Siri kun je nagenoeg alles doorzoeken, waaronder content in Netflix en iTunes.

App Store voor apps en games

De nieuwe Apple TV heeft deze keer ook een eigen besturingssysteem (en app store) gekregen en het grote voordeel hiervan is dat ontwikkelaars applicaties kunnen ontwikkelen voor de mediaspeler. Apple noemt het nieuwe besturingssysteem voor de Apple TV tvOS. In Nederland betekent dit dat we mogelijk native-apps voor onder meer NPO Gemist of RTL XL krijgen. Ook diensten als HBO, AirBNB en Netflix komen met eigen apps.

Apple-TV-app-store

Natuurlijk mogen ook de games niet ontbreken en ontwikkelaars van grote games zijn bezig met het ontwikkelen van games voor de mediaspeler. Zo komt bijvoorbeeld Guitar Hero naar de Apple TV. De nieuwe Siri-remote kan gebruikt worden om games te besturen, met name het touchvlak biedt hier de uitkomst voor. Ook registreert de afstandsbediening bewegingen waardoor je bijvoorbeeld kunt bowlen op je tv. Maar, je kunt ook een externe controller of je iOS-apparaat voor de bediening gebruiken.

Interessant is overigens ook dat ontwikkelaars universele apps kunnen ontwikkelen, die op zowel iOS als tvOS kunnen draaien. Als gebruiker hoef je de app dan maar één keer aan te schaffen en verschijnt deze op al je apparaten. Je kunt zelfs een game starten op je iPhone en verdergaan op de Apple TV.

Apple-TV-game

Video Apple TV

In onderstaande video toont Apple de belangrijkste nieuwe features en functies van de Apple TV.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Apple TV moet eind oktober in de winkels liggen voor een prijs van 149 en 199 dollar. De 32GB-versie gaat 149 dollar kosten, de 64GB-versie 199 dollar. Over de Nederlandse prijzen en beschikbaarheid is nog niks bekend.

Update: Uit documentatie van Apple blijkt dat Siri in de Benelux voorlopig niet ondersteund wordt. De Apple TV zal geleverd worden met een aangepaste afstandsbediening waarvan de Siri knop toegang geeft tot een on-screen zoekfunctie. Of Siri op een later moment wel naar de Benelux komt is niet bekend.


€ 159,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.