Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Amazon kondigt nieuwe 4K Fire TV-settopbox aan

Geschreven door
Geplaatst op18 september 2015, 9:12 CategorieMediaspelers

Amazon heeft een nieuwe mediaspeler aangekondigd: de nieuwe 4K Fire TV. Ook ondersteunt de speler de assentent Alexa. Het nieuwe apparaat moet 99 dollar gaan kosten: een veel lager bedrag dan het bedrag dat je voor de nieuwe Apple TV betaalt.

De nieuwe 4K Fire TV van Amazon

Amazon heeft een nieuwe 4K Fire TV-mediaspeler aangekondigd. Het is, net zoals zijn voorganger, een settopbox die je onder je televisie plaatst, waarmee je content kunt bekijken van verschillende videostreamingdiensten. Mocht je een 4K-televisie hebben en de benodigde kabels, dan kun je zelfs genieten van de geringe 4K-content die beschikbaar is. Daarnaast is de afstandsbediening voorzien van Alexa: een digitale spraakassistent die je kan helpen – eerder kwamen de assistent tegen in de Echo-speaker van hetzelfde bedrijf.

Alexa kan bijvoorbeeld helpen bij het afspelen van muziek, maar kan ook simpele stemcommando’s omzetten (zoals: zet aflevering drie van serie x op). Helaas is het echter niet zo dat Alexa alles kan dat ook met Echo mogelijk is. Onder de motorkap zit een  64 bit quadcore MediaTek-processor en een gpu die twee keer sneller is dan zijn voorganger. Ook is er natuurlijk ondersteuning voor WiFi. De afstandsbediening zou twintig procent sneller moeten zijn met zoekopdrachten en tot veertig procent langer mee moeten gaan qua batterijen.

De nieuwe Amazon 4K Fire TV kost 99 dollar. Een prijs en releasedatum voor Europa is helaas niet bekend. Hoewel de Fire TV goedkoper is dan Apple TV, is hij nog wel duurder dan bijvoorbeeld de Google Chromecast. Overigens kondigde Amazon ook een nieuwe Fire TV Stick aan, maar die is qua hardware identiek aan zijn voorganger en bevat enkel Alexa als nieuwigheid. Tevens is er een gamebundel verkrijgbaar in oktober van de Fire TV, die een controller bundelt met het apparaat. Ook krijg je dan een 32GB microSD-kaart.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.