Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Amazon brengt binnenkort 4K Amazon Fire TV uit’

Geschreven door
Geplaatst op11 september 2015, 10:34 CategorieMediaspelers

Hoewel Amazon zelf nog niets heeft aangekondigd, schijnt het bedrijf al wel bezig te zijn met de lancering van een 4K Amazon Fire TV. Dat blijkt uit een notering binnen de FCC, de Amerikaanse telecommunicatiewaakhond.

Gerucht: 4K Amazon Fire TV op komst

Het lijkt erop dat Amazon binnenkort een nieuwe versie van de Amazon Fire TV gaan lanceren. Deze nieuwe settopbox zou direct ondersteuning moeten aanbieden voor 4K en natuurlijk Amazon Prime Instant Video, waardoor het al meteen een geduchte, nieuwe concurrent voor de woensdag aangekondigde Apple TV gaat worden. De nieuwe Fire TV is opgedoken bij de FCC, de Amerikaanse waakhond op het gebied van telecommunicatie, uiteraard onder een bedrijfsnaam die heel nietszeggend is en in eerste instantie niet aan Amazon te linken is.

Amazon doet dat wel vaker: producten langs de FCC laten gaan onder een bedrijfsnaam die niemand eigenlijk wat zegt. Maar een oplettende blogger heeft Amazon in de smiezen en bracht al eerder het gerucht naar buiten dat Amazon werkt aan tablets met microSD-kaartondersteuning. Het zou overigens niet vreemd zijn dat Amazon zijn hardware vernieuwt: niet alleen is het apparaat niet meer verkrijgbaar in de online Amazon-winkel, ook is de hardware inmiddels achterhaalt en ook echt toe aan vernieuwing, bijvoorbeeld in de vorm van 4K.

Het is nu afwachten totdat Amazon de hardware officieel aankondigt en het is interessant om in de gaten te houden waar de consument straks voor kiest, nu Apple ook zijn settopboxhardware heeft vernieuwd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.