Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Aldi lanceert eigen streaming-muziekdienst Aldi Life Musik

Geschreven door
Geplaatst op25 september 2015, 9:19 CategorieStreamingdiensten

Supermarktketen Aldi start in samenwerking met Napster met een eigen streaming-muziekdienst in Duitsland, genaamd Aldi Life Musik.

Aldi Life Musik gaat concurrentie met Spotify aan

De dienst zal ongeveer dezelfde nummers en artiesten aanbieden als de meeste streamingdiensten. Volgens de winkelketen zullen er 34 miljoen nummers beschikbaar zijn voor klanten en ook enkele duizenden luisterboeken. In combinatie met de dienst wordt een app gelanceerd voor zowel Android, iOS en Windows Phone.

Het technische aspect van de dienst wordt geregeld door Napster. Muziek streamen is mogelijk tot 320kbit/s. De supermarktketen wil vooral de concurrentie aangaan met technologiereuzen als Google, Apple en Spotify op het gebied van prijs. Voor €7,99 per maand heb je al een abonnement op Aldi Life Musik, wat toch een paar euro goedkoper is dan de meeste concurrenten. Er is geen gratis versie zoals dat bijvoorbeeld bij Spotify wel bestaat. Het is nog niet duidelijk of en wanneer de dienst naar Nederland komt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.