Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘YouTube lanceert binnenkort twee abonnementen’

Geschreven door
Geplaatst op31 augustus 2015, 10:05 CategorieStreamingdiensten

Volgens meerdere bronnen is het zo dat de videostreamingdienst YouTube binnenkort twee abonnement gaat introduceren voor iedereen. Het eerste abonnement kennen we al onder de noemer Music Key en dat andere abonnement hebben we ook al eerder gezien.

Gerucht: twee YouTube-abonnement op komst

Meerdere bronnen melden dat YouTube voor het einde van dit jaar twee abonnement wil lanceren. Het eerste heeft al een softlaunch achter de rug en kennen we als Music Key, waarmee je voor 9,99 dollar per maand toegang hebt tot muziekvideo’s op YouTube (zonder reclame) en Google Play Music All Access. Het twee abonnement moet er voor zorgen dat er bepaalde, maar voornamelijk populaire content achter een paywall terecht komt Onduidelijk is of de abonnement tegelijkertijd wereldwijd beschikbaar komen.

Tot op heden is YouTube altijd voor iedereen gratis te gebruiken geweest en kun je video’s bekijken waar en wanneer je maar wil, zonder dat het je een cent kost (los van je internetabonnement, natuurlijk). Maar YouTube lijkt heel serieus te zijn als het op betaalde abonnement aankomt en zou dus binnenkort twee officiële willen lanceren, zodat er meer geld in het laatje komt. Dat tweede abonnement zou overigens gedragen moeten worden door de meest populaire contentmakers van dit moment, of ze dat nou willen of niet.

YouTube is groot genoeg om meerdere abonnementen te kunnen dragen, maar de muziekindustrie loopt nog niet warm voor Music Key. Hoewel zowel YouTube als die industrie kan profiteren van een goede deal, denken de grote platenlabels dat YouTube zijn abonnement niet goed in de markt kan zetten, kijkend naar Google Play Music All Access. Het gebrek aan (goede) marketing is wat de platenmaatschappijen zorgen baart. Voor nu is het afwachten wat YouTube in de planning heeft staan, aangezien het bedrijf niet wilde reageren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.