Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

YouTube Gaming gaat vanmiddag van start

Geschreven door
Geplaatst op26 augustus 2015, 9:36 CategorieGaming

YouTube heeft bekendgemaakt dat YouTube Gaming, het live gamestreamplatform van Google, vandaag online zal gaan. Waarschijnlijk gebeurt dit aan het einde van de dag, aangezien Nederland een aantal uur voorloopt op dezelfde dag in de Verenigde Staten.

YouTube Gaming gaat vanmiddag live

Vlak voordat de E3 van start ging, één van de grootste gamebeurzen op aarde, bracht YouTube het nieuws naar buiten dat de website serieus is als het om live gamestreaming gaat en kondigde tevens aan met een eigen platform voor deze speciale categorie aan te komen. Met die aankondiging liet YouTube meteen zien dat het niet bang is om het tegen Twitch op te nemen. De releasedate stond voor de zomer nog op ‘zomer 2015’, maar het heeft er nu alle schijn van dat de videostreamingdienst vanaf vanmiddag online staat.

YouTube Gaming wordt woensdagmiddag Nederlandse tijd mogelijk gelanceerd. Verschillende Amerikaanse websites meldden dinsdagavond Nederlandse tijd dat YouTube Gaming ‘morgen gelanceerd’ wordt. En aangezien de Verenigde Staten enkele uren achterlopen op Nederland en de lancering waarschijnlijk in de ochtend in de VS plaatsvindt, is het rekensommetje weer compleet. Naast de website, zullen er ook meteen applicaties beschikbaar zijn voor zowel Android als iOS – over Windows 10 is nog niets bekend.

Vorige jaar probeerde YouTube nog Twitch over te nemen, maar moest het uiteindelijk afleggen tegenover Amazon, die nu de meest populaire live gamestreamingdienst in handen heeft. Sinds dat moment werkt YouTube aan zijn eigen Twitch-versie, die in principe bijna hetzelfde doet als het originele Twitch. Het verschil zit hem bijvoorbeeld in het feit dat YouTube Gaming toegewijde pagina’s aanbiedt voor specifieke games en genres, waardoor je waarschijnlijk sneller vindt wat je leuk vindt om naar te kijken op het platform.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.