Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Yamaha onthult nieuwe line-up met MusicCast-ondersteuning

Geschreven door
Geplaatst op28 augustus 2015, 12:50 CategorieHome cinema sets

Afgelopen week onthulde Yamaha de MusicCast-standaard voor het draadloos streamen van audio naar apparaten in huis. MusicCast is één van de meest uitgebreide standaarden waarmee ook Bluetooth en AirPlay ondersteund worden. Vandaag maakt het bedrijf een complete line-up aan producten bekend die allemaal MusicCast ondersteunen.

Yamaha YSP-1600

De 6,5 cm hoge YSP-1600 valt op in de woonkamer door een dynamisch ruimtelijk geluid met Dolby Digital en DTS. Dankzij de gepatenteerde Yamaha Digital Sound Projector-technologie produceert de soundbar met twee naar boven gerichte subwoofers en acht beam-luidsprekers een virtueel surround-sound, waarbij gericht gebruik wordt gemaakt van geluidsreflecties op de muren, de vloer en het plafond. HDMI 2.0 met HDCP 2.2 en 4k video-compatibiliteit zorgen voor de meest optimale beeldweergave. De soundbar ontvangt audiosignalen via een rechtstreeks aangesloten bron of uit het MusicCast-netwerk of via Bluetooth en Apple AirPlay.

Yamaha-YSP-1600


€ 379,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


Yamaha SRT-1500 sounddeck

De sounddeck SRT-1500 heeft als een sterke basis voor de televisie meteen een dubbel nut: het tv-toestel wordt stabiel op het 8 cm hoge audiosysteem geplaatst en direct hiermee verbonden. Daarnaast zorgt de SRT-1500 voor een surround-sound uit slechts enkele compacte audiocomponenten. De eenvoudige toegang tot alle bronnen in het MusicCast-netwerk en de streaming-functionaliteit via Bluetooth en Apple AirPlay maken de hoeveelheid functies van de compacte sounddeck compleet.

Yamaha-SRT-1500Yamaha Restio Mini ISX-80

De Restio Mini ISX-80 is een veelzijdig apparaat. Het 30 bij 30 centimeter grote designobject biedt een hoogwaardig stereogeluid, een geïntegreerde radiotuner, een design-LED-klok met wekfunctie en een AUX-ingang voor andere audiobronnen, die niet via Bluetooth of WLAN kunnen worden aangesloten. Bij de keuze van de gebruikslocatie laat de Restio Mini zien dat hij ook zeer flexibel is: het systeem kan met de meegeleverde metalen staande voet worden gebruikt of via de geïntegreerde ophanging op de wand worden geplaatst.

Yamaha-ISX-80


€ 229,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


Yamaha WX-030 netwerkluidspreker

De plaatsing en ingebruikname van de netwerkluidspreker WX-030 gaat even eenvoudig en snel. Het compacte MusicCast-audiosysteem is bedoeld als een praktische uitbreiding. Het systeem meet 24,3 x 15,6 x 11,5 centimeter (BxHxD) en levert een krachtig geluid uit een hoge-tonen-luidspreker van 4 cm en een lage-midden-tonen-luidspreker van 9 cm. De WX-030 is hierdoor ook geschikt voor kleine ruimtes, zoals bijvoorbeeld de badkamer of de keuken.

Yamaha-WX-030

De YSP-1600 en SRT-1500 zijn vanaf augustus 2015 verkrijgbaar in de kleuren zwart en zilver. De netwerkluidspreker WX-030 is – ook in zwart en zit – vanaf september 2015 verkrijgbaar als praktische uitbreiding. De Restio Mini ISX-80 wordt vanaf september 2015 aangeboden in de kleuren zwart, wit en lila.


€ 178,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


Yamaha R-N602 stereo-receiver

Twee discrete en met elk 100 Watt ruimschoots bemeten versterkers brengen luidsprekers betrouwbaar tot de hoogste prestaties. De receiver maakt hierbij gebruik van hoogwaardige Europese geluidsafstemming en eersteklas onderdelen. Audiosignalen bereiken de R-N602 naar keuze via één van de zes ingangen (optisch, coax, phono en 3x analoog) of via het MusicCast-netwerk. Daarnaast zijn ook streaming-diensten zoals Napster of Spotify beschikbaar. De R-N602 kan hierbij minstens even goed afspelen als aansluiten: hij maakt alle verbonden audiobronnen beschikbaar voor het volledige MusicCast-netwerk.


€ 599,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 599,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 599,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


Yamaha Grand PianoCraft micro-hifi-set

Yamaha biedt twee nieuwe versies aan onder de namen Grand PianoCraft voor zijn nieuwe Multiroom-productlijn; de MCR-N670 en MCR-N870. Bij de Grand PianoCraft zijn de versterker en cd-speler altijd een afzonderlijke eenheid, om een wederzijdse beïnvloeding van het geluid uit te sluiten. Beide versies beschikken – net als alle andere MusicCast-componenten – over WLAN, Bluetooth en Airplay. Daarnaast hebben ze comfortabel toegang tot talrijke muziekstreaming-diensten en kunnen ze deze beschikbaar maken voor het totale netwerk. Verdere bronnen zijn cd-spelers, FM-tuners, en via optische ingang, cinch of stereo mini-jack aangesloten externe apparaten. In tegenstelling tot de MCR-N670 beschikt de MCR-N870 over een hoogwaardige USB-DAC (32 bit, 384 kHz) en wordt deze geleverd met de nog beter presterende luidsprekers NS-BP401.

Yamaha NX-N500 stereo-luidsprekerset

Yamaha introduceert de volledig actieve hifi-luidspreker NX-N500. De NX-N500 heeft interne Bi-Amping, zodat er twee discrete versterkers per box beschikbaar zijn. De verbinding tussen beide eenheden vindt plaats via een symmetrische XLR-verbinding. De hoeveelheid aansluitingen van de NX-N500 is ook overtuigend: een optische ingang en een stereo mini-jack-aansluiting maken de verbinding met klassieke randapparatuur mogelijk. Nog aantrekkelijker is de hoogwaardige Steinberg USB-DAC (32 bit, 384 kHz), waarmee pc’s en laptops direct kunnen worden verbonden.

Yamaha-NX-500

De volledig actieve luidsprekers NX-N500 zijn vanaf augustus 2015 verkrijgbaar in de handel. In oktober volgen de beide versies van de Grand PianoCraft (MCR-N670 en MCR-N870) en de stereo-hifi-receiver R-N602.


€ 649,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 699,00

Binnen 3 werkdagen

Bekijk

€ 799,00

Binnen 3 werkdagen

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


Yamaha CX-A5100 voorversterker

De CX-A5100 voldoet aan het high-end-doel van Yamaha : de voorversterker biedt 11 discrete kanalen voor surround-luidsprekers en twee subwoofer-uitgangen, die alle beschikbaar zijn voor XLR-aansluitingen. Het high-end-component werd ontwikkeld om aan de meest veeleisende home cinema-fanaten en audiofiele muziekliefhebbers de beste geluidsbeleving zonder compromissen te garanderen. Hiervoor zijn talrijke complexe DSP-programma’s beschikbaar, die de CX-A5100 op ieder moment afstemmen op de actuele weergave en de individuele smaak van de luisteraar. Yamaha biedt nog een voordeel: de aanpassing van de audioreproductie aan de akoestische eigenschappen van beroemde kerken, concertzalen en clubs, zoals bijvoorbeeld de New Yorkse jazzclub Village Vanguard of het legendarische Roxy Theater.

Yamaha-CX-A5100-1

De voorversterker CX-A5100 volgt vanaf september 2015 zijn voorganger, de CX-A5000 op als het vlaggenschip in het voorversterkerassortiment.

Eerder introduceerde Yamaha al de YSP-5600 soundbar met Dolby Atmos en werd bekend dat de dit jaar gelanceerde receivers een firmware-update voor MusicCast krijgen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.