Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Xbox One verandert in 2016 in een DVR

Geschreven door
Geplaatst op5 augustus 2015, 9:46 CategorieGaming

Microsoft heeft tijdens zijn persconferentie op Gamescom bekendgemaakt dat de spelcomputer volgend jaar kan fungeren als een DVR. Je kunt zelfs blijven gamen terwijl de Xbox je favoriete shows en series opneemt op een externe harde schijf.

DVR-functies komen naar Xbox One

Sinds de lancering van Xbox One heeft Microsoft zijn best gedaan op het apparaat als een centraal punt van de huiskamer te maken, door zich niet alleen om gaming te richten. Maar toen het bedrijf uit Redmond de console aankondigde tijdens de E3, alweer een tijd geleden, werd het woord ‘tv’ te vaak gebruikt, als je het aan veel journalisten en gamers vraagt. De gaming-capaciteiten stonden voor Microsoft destijds écht op een tweede plek, maar sinds Phil Spencer aan het roer staat, is dat gelukkig weer teruggedraaid.

Dat betekent echt niet dat Microsoft voornemens is álle plannen omtrent ‘de centrale hub’ van de huiskamer weg te gooien, zo maakt de softwaregigant bekend tijdens zijn perspresentatie op Gamescom, de grootste Europese gamesbeurs. Wanneer je namelijk de TV Tuner voor het apparaat hebt en dus (live) televisie kijkt via je Xbox One, dan is het vanaf volgend jaar mogelijk ook die programma’s, films en series op te nemen – zelfs wanneer je aan het gamen bent – op een externe harde schijf (want je interne is waarschijnlijk vol).

De DVR-update is voor iedere Xbox One-gebruiker gratis wanneer hij beschikbaar komt; een datum is helaas nog niet bekendgemaakt. Wanneer de service beschikbaar is en je iets hebt opgenomen, dan heb je de mogelijkheid de content te streamen naar alle apparaten met daarop (een versie van) Windows 10, zonder dat je daarvoor een internetverbinding voor nodig hebt. Daarmee wordt het Windows-ecosysteem niet alleen krachtiger, maar ook een stuk waardevoller voor iedereen met Windows 10-apparaten in huis.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.