Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Xbox One krijgt Windows 10 in november

Geschreven door
Geplaatst op5 augustus 2015, 8:59 CategorieGaming

Microsoft heeft tijdens zijn persconferentie op Gamescom bekendgemaakt dat Xbox One in november de update naar Windows 10 krijgt. Leden van het preview-programma mogen rekenen op een release in september, om alles vast uit te proberen.

Windows 10 op Xbox One

In mei heeft Microsoft aangegeven dat Xbox One na de zomer mag rekenen op de update naar Windows 10, enige tijd nadat Windows 10 al is uitgerold voor computers en tablets. Ook zagen we de woorden ‘herfst’ en ‘later dit jaar’ al voorbijkomen, maar tijdens de persconferentie op de 2015-editie van de populaire Europese gamesbeurs Gamescom, die op dit moment plaatsvindt in Keulen, heeft het bedrijf uit Redmond bekendgemaakt dat we de update in november van dit jaar mogen verwachten.

windows-10-xbox-one

De update naar Windows 10 zal dus in stappen gaan, net zoals Microsoft elke maand al een update uitgeeft voor het OS van Xbox One, waar het constant nieuwe functies mee toevoegt en problemen mee verhelpt. Dat zal straks ook het geval zijn wanneer Windows 10 wordt geïntroduceerd. Reken er maar op dat je straks het OS van je Xbox niet meer zult herkennen, want Microsoft heeft zo’n beetje alles aangepast aan het systeem. De belangrijkste verandering is dat Microsoft afstand neemt van de bekende menustructuur.

Later heeft Microsoft op Twitter laten weten dat het bedrijf voornemens is Windows 10 voor preview-leden in september te willen lanceren, al krijgen we bij het lezen van het bericht het idee dat de mogelijkheid bestaat dat Microsoft dat doel nog wel eens kan missen. Er wordt namelijk flink benadrukt dat het een doel is, er staat officieel niets vast op de plannen. Mocht je je willen aanmelden voor dat preview-programma, stuur me dan een berichtje via Twitter, dan stuur ik je een invite. Zo krijg je alvast een voorproefje van allerlei nieuwe functies.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.